Politik

Entreprenörer i Silicon Valley

Vad är det som har gjort Silicon Valley så enastående framgångsrikt? Varför har just den här lilla delen av Kalifornien blivit en av världens viktigaste drivmotorer och inte Japan, Tyskland eller Frankrike? På Always On konferensen 2004 diskuterade en panel just den frågan och vi kan se en bra paneldiskussion på den här videon.

Medverkande var Jonathan Medved (Israel Seed Partners, Vringo), Joe Schoendorf (Accel Partners), Mary Alexander (Quava), Daniel Gatti (Big Bangwidth), Kim Odhner (Orient Networks).

Just nu är ,som förhoppningsvis har framkommit på den här bloggen, gräsrotsvideon en av de allra hetaste innegrejerna här i Silicon Valley.

 

[tags] USA, Silicon Valley, entreprenörer, Fred Terman, videbloggar [/tags]

2 thoughts on “Entreprenörer i Silicon Valley

  1. Lennart

    Hans: De tror jag är helt riktigt. Det är ju f.ö. precis detsamma med vinodlingarna i Napa- och Sonomadelarna. Och jag vet att IT-industrin är på snabb tillväxt i Seattle på grund av att programmerare hoppar av från Microsoft och startar eget. Google har t.ex. nu satt upp en bas i Seattle.

  2. Hans

    Det verkar finnans en tendens att likartad verksamhet sprider sig inom ett område. Vi har ju den effekten t ex med textilindustri runt Borås, diverse tillverkningsindustri i Gnosjö och alla vattenkranarna görs i Östnor i Mora.
    Man kanske inspirerar varandra, och utbytet av personal är säkert befruktande – erfarenheter från flera företag kombineras och utbyts när man byter jobb och när man träffas privat.

Comments are closed.