Politik

Vin i Sonomadalen, Ledson Winery

Foto Det Progressiva USA. Ledson Winery i Sonomadalen. 18/8/2006.

Även för den som inte dricker vin så är det en upplevelse att besöka Sonoma och Napa strax norr om San Francisco. En av orsakerna är den vackra naturen men en annan lika viktig är de många fina byggnaderna.

Som den här på Ledson Winery. Nåja fin och fin, den verkar som något som en bindgalen arkitekt med storhetsvansinne skulle bygga. Men åtminstone är det svårt att missa den här vingården.

Och vinet är säkert förstklassigt. Men man frågar sig varför man bygger såna här gigantiska byggnader eftersom det ju bara gör hela vinproduktionen så mycket dyrare. Jag misstänker att det är ett sätt att sätta litet piff på vingården. Jag menar men vill köpa vin från ett tråkigt trevånings HSB-hus i Solna när man kan köpa det från ett sånt här slott, hur kitschigt det än kan verka.

Problemet med både Sonoma och Napadalen är att de verkligen är smala dalgångar och på helgerna står bilarna i långa köer på de smala vägarna i allt mer desperata försök att ta sig norrut från San Francisco.

 

[tags] USA ,Ledson Winery, Sonomadalen, Kaliforniska viner[/tags]

One thought on “Vin i Sonomadalen, Ledson Winery

  1. Hans

    När jag kom längs huvudvägen norrifrån ner mot SF lade jag märke till alla vinodlingarna alldeles intill vägen. Det vinet vill jag inte dricka! Men jag tycker bäst om rejält fylligt rödvin, och sånt gör man inte i Kalifornien.

Comments are closed.