Politik

Bill Joy om Silicon Valleys entreprenörer

3000 Sand Hill Road, Menlo Park

  Silicon Valley är USA:s och världens mest framgångsrika ekonomiska drivmotor. Modellen vilar på tre fundament: riskkapital, Stanford och Berkeleyuniversiteten, och den rikliga tillgången till programmerare och ingenjörer.

  Bill Joy

  En av se stora ikonerna i Silicon Valley, Bill Joy var en av huvudimplementatörerna av Berkeley Unix. Han är en av grundarna av Sun Microsystems och har bl.a. arbetat på Suns Sparcprocessor och med p2p-systemed Jini.

  För något år sedan överraskade han Silicon Valley genom att hoppa av från Sun och acceptera ett mycket generöst erbjudande från den kända riskkapitalfirman Kleiner Perkins.

   

  [tags] USA, Silicon Valley, Bill Joy, riskkapital, Menlo Park, Kalifornien [/tags]