Politik

Farlig fetma för fetknoppar

Amerikanerna, och även svenskarna, blir allt fetare. Hur vet man att man är överviktig och hur farligt är det?

Det finns ett mycket enkelt sätt att kolla. BMI eller Body Mass Index används både i Sverige och USA för att räkna ut om vi är överviktiga. Du kan själv ta testet på den här länken.

Vi klamrar oss alla fast vid våra snuttefiltar och våra livslögner och jag garanterar att ni kommer att få höra era lönnfeta vänner säga att ja ‘men jag har en så kraftig benstomme så BMI kan inte tillämpas på mig’. Sk-tsnack. Det är som när våra vinpimplande kompisar försöker få oss att tro att vin är bra för hälsan.

 

[tags] USA, folkhälsan [/tags]

13 thoughts on “Farlig fetma för fetknoppar

 1. okänd

  Skriv gärna fler kommentarer där ni käbblar med varandra det är väldigt kul att läsa allas teorier som en del e idiotiska =)

 2. Sandra

  Jag förstår inte varför folk ska hålla på. Om ni nu anser att vin och kaffe är så himla nyttigt så, fine, konsumera. Men dissa inte andra teorier innan ni har testat.

 3. Per Paterson

  Jag har hört att människan levde i ca 160 år för 200.000 år sedan. Den stora degenereringen började när vi lämnade vårt naturliga habitat och naturliga föda. Orangutangen, vår närmaste släkting, har jag hört blir ca 125 år gammal.

 4. Omar Henriksson

  För 200.000 år sedan drack man inte vin och kaffe. Medellivslängden var runt 30 år.

  I dag dricker man vin och kaffe. Medellivslängden är fördubblad.

 5. Per Paterson

  Det finns vetenskapliga bevis från 1930 där läkare upptäckte att kroppen utvecklade stora mängder vita blodkroppar vid förtäring av upphettad föda och vid förtäring av rå föda utvecklade kroppen inga vita blodkroppar. Det säger det mesta.

  Alla levande varelser är designade av naturen att förtära en viss föda och den skall konsumeras rå av alla levande varelser utom människan och det är främsta orsaken till att vi är så sjuka och degenererade idag, du har herbivores, frugivores, omnivores, insectivores, carnivores. Människan är en frugivore.

  Vi vet inte hur länge människor levde på naturlig föda i sitt naturliga habitat för 200.000 år sedan. Vi har bara statistik från de senaste 200 åren. En sak kan jag säga utifrån egen och andras erfarenhet och det är att man blir otroligt mycket friskare och gladare på en naturlig diet om man lyckas ta sig igenom de initiala utrensningsbesvären, det är ändå det yttersta beviset.

  Men varför tro på vad jag säger varför inte vara din egen vetenskapsman och pröva själv, andas frisk luft, drick rent vatten, ät färsk frukt, grönt, nötter och promenera en timma om dagen och exponera huden för sol vind och vatten i 100 dagar och jag vet att du kommer att få uppleva en hälsa och glädje som du aldrig upplevt förut. Berätta gärna hur det går.

  Om det finns vetenskapliga undersökningar som visar att vin är nyttigt så är de inga vetenskapliga undersökningar utan manipulerad information från kommersiella krafter. Möjligtvis på riktigt nedgågna “cooked food adiccts” skulle vin kunna ha en tillfällig positiv effekt, men lever och njurar måste tvingas ändå rena blodet från alla giftiga föroreningar.

  Har du märkt att sälar inte behöver några vetenskapliga undersökningar för att veta vad de skall äta? Alla levande varelser vet vad de skall äta utom människan, är inte det väldigt konstigt?

 6. Rien

  Per, det finns inga vetenskapliga grunder att tro att saker är nyttigare bara för att det var vad som bjöds när människan var ung. Det är en missuppfattning.

  Och hur länge levde folk på den tiden förresten? Om du drar den där idén för långt så får du ju lov att kasta ut all medicin och vetenskap ur ditt liv.

  Och det finns vetenskapliga undersökningar som visar att vin är nyttigt.

 7. Per Paterson

  Det är roligt att läsa alla dödsföraktande kommentarer som påminner om Nordmännens enkla inställning till döden.

  Det finns många vansinniga kropps och matkulturer runt om i världen som strider mot naturens lagar och därmed orsakar lidande och sjukdom.

  Vin och kaffe är inte människans naturliga föda eftersom det inte växer vin eller kaffe i naturen, våra förfäder har uppenbarligen överlevt utmärkt utan dem. Detta påstående att vin och kaffe är bra för maänniskan är bara falsk marknadsföring från mörka ekonomiska krafter och det pågår hela tiden bara så att alkohål och koffein beroende människor skall erhålla argument för att fortsätta sin komsumtion.

  Feta för med sig många kroppsliga problem och blodkärlen kloggar så småningom igen och hjärtat får arbeta hårdare för att trycka runt blodet. Det är nu när man är någorlunda frisk som man skall rena kroppen från all ackumulerad skit och det tar några månader men resultatet blir fantastiskt, ett nytt liv, istället för att vänta tills hjärtinfarkten kommer som ett brev på posten och stora kirurgiska ingrep och kraftig medecinering (symtomdämpande gift) inleds, då är det inte mycket kvar av kroppen.

  Fasta och naturlig diet (frukt, grönt, nötter) är det absolut effektivaste sättet att uppnå naturlig (fantastisk) hälsa och återerövra sin mänskliga naturlighet, men ingen kan göra det för dig, utan var och en måste göra det själv och belöningen är enorm.

 8. Omar Henriksson

  I den arabiska kulturen är en mager 50-åring en misslyckad 50-åring. En rejäl mage tyder på rikedom. Min hustru tycker att jag är för mager. Jag vill gå ner 10 kilo. Detta saboterar hustrun dagligen med sin matlagning.

  Jag brukar därför sticka ner plånboken i badbrallorna, för att markera rikedom utan fetma. Tyvärr funkar det inte med beach-babes ändå, eftersom det inte finns några arabiska sådana 🙁

 9. Erik F

  Lennart: Samma visa som här i Sydney. Inga babes har tittat åt mitt håll sen förra seklet. Och frugan klagar ju på ölmagen… 🙂

 10. Lennart

  Erik: Ja men hur gör du på stranden? På den kaliforniska stranden är det tji att få några beach babes att ens titta på en om man har extrakilon på magen. 🙂

 11. Erik F

  Äh. Sånt larv. 20-40% ökad dödsrisk låter mycket men om dödsrisken ligger på några få promille så sover jag ändå gott om natten med mina extrakilon runt magen.

  För att ta en jämförelse. Dödsrisken (risken att dö inom ett år) ökar med ungefär 10% per år efter det att man fyllt 40 år. På fem år har dödsrisken ökat med 60%!! Vid 50 har dödsrisken ökat med 260% jämfört med 40-årsdagen. Skrämmande eller hur? Får tipsa Aftonbladet. Lämplig rubrik: “Livsfarligt att fylla 50”.

  Den här typen av larmrapporter skrämmer bara folk som hoppat över statistik- och mattelektionerna.

  Samtidigt kan vi konstatera att dödsfall i hjärt och kärlsjukdomar i Sverige gick ned med 43% mellan 1987-2000. Risken att dö i välfärdssjukdomar minskar alltså. Inget annat.

 12. Rien

  Det är faktiskt nyttigt att dricka vin. Och kaffe läste jag häromdan, gudskelov! Det verkar inte så fasligt nyttigt att bara äta frukt och frön dock…

 13. Per Paterson

  Det absolut bästa och säkraste samt effektivaste sättet att hela sin sjuka och feta kropp är att fasta, dvs enbart dricka rent naturligt vatten, ej förorenat av klor eller kolsyra.

  I snitt kan man räkna med en viktminskning på runt 1 kg per dygn och komplettera gärna med en timmas promenad per dag. Jag rekommenderar ingen att fasta mer än 21 dagar utan läkar tillsyn.

  Varför inte börja med en kort 3 dagars fasta och sedan tre dagar äta färsk frukt och grönt, sedan en 5 dagars fasta och därefter 5 dagar med färsk frukt och grönt. Så kör man tills man tagit bort de 10-20-30-40-50 överflödiga kilona av fett och sedan fortsätter man att äta naturligt dvs färsk frukt, grönt, nötter, frö, för om man återgår till sjukmanskosten så går man bara upp i vikt igen och förlorar hälsa och vitalitet och livglädje. Så fungerar naturen.

Comments are closed.