Politik

Sagolandet Färöarna

Foto Det Progressiva USA. Magisk klippa på Färöarna 10/8/2006.

När min dotter sade att hon tänkte resa till Färöarna så tyckte jag att det lät ju kul. Det enda jag visste om de små öarna ute i Atlanten var att de var befolkade av människor som talade ett språk som liknade isländska. När hon sen kom tillbaks med hundratals bilder av den mest trolska och storslagna natur som jag överhuvudtaget har sätt så bara satt jag där och stirrade.

Hur sjutton är det möjligt att ingen någonsin har berättat om det här sagolandet som i alla fall är del av Skandinavien?

Jag är helt betagen av den här fantastiska naturen som tävlar med den norska och isländska men som ingen någonsin talar om.

 

[tags] Färöarna, Faroe Islands [/tags]

One thought on “Sagolandet Färöarna

  1. Kurt

    Jag vet inte hur det är på Färöarna, men små öriken brukar ofta innebära att utlänningar inte får köpa egendom!

Comments are closed.