Politik

Tänker Hillary om?

Som det nu ser ut kommer presidentvalet 2008 att utkämpas mellan Hillary Clinton och den republikanske Arizonasenatorn John McCain kommer att vinna med en betryggande majoritet.

Ingen annan demokrat kan stoppa Hillary från att vinna den demokratiska nomineringen och få demokratiska politiker tror att hon kan vinna presidentvalet. Man vill göra allt för att stoppa henne.

Sarah Baxter skriver i London Times att rykten ny gör gällande
att Hillary kanske trots allt inte kommer att ställa upp och istället försöka bli demokraternas ledare i Senaten: Friends of Hillary hint she may pull out of presidential race.

Det är givetvis svårt att förutsäga vad som kommer att hända. Problemet är att Hillary ingenting riskerar med att ställa upp. Precis som John Kerry kan hon sedan återgå till senaten och hon har ingenting förlorat. Utom att hon har hjälpt republikanen John McCain att vinna ett val som han kanske inte skulle vinna mot en bättre demokratisk presidentkandidat.

För att vinna måste demokraterna ställa upp en f.d. sydstatsguvernör som t.ex. Mark Warner. Demokratiska senatorer kan inte vinna ett presidentval, speciellt inte om de kommer från någon delstat norr om Mason-Dixonlinjen, dvs från de gamla nordstaterna.

Och om demokraterna förlorade ännu ett presidentval så är de slut som politisk maktfaktor.

 

[tags] USA, Hillary Clinton [/tags]