Politik

Var är alla svenska bloggare?

När jag letar runt i den svenska bloggosfären på Bloggtoppen så slår det mig att det saknas stora grupper bloggare.

Var är alla unga ambitiösa svenska akademiker som skulle kunna göra sig ett namn genom att blogga om sina ämnesområden? Var är alla pensionerade professorer som brukar pryda SvD:s understreckare? Var är alla akademiker, alla musik- och konstintresserade, alla ni som studerade media på gymnasiet och sedan inte kunde hitta något mediejobb? Alla unga ambitiösa deckarförfattare?

Vi verkar ha en mängd fina modebloggar , en mängd politiska bloggar som mest verkar vara skrivna av ungdomsförbundens ordföranden – åtminstone de mest populära, en del mediabloggar, en bilblogg – ett mycket bra ämne f.ö., en massa personliga dagböcker skrivna av människor som lever såna där intressanta liv som vi andra skulle vilja leva om vi bara 1) hade mer pengar och 2) så bättre ut, en lågkolhydratblogg, också det ett bra ämne.

 

[tags] Sverige, bloggosfären, bloggar [/tags]

0 thoughts on “Var är alla svenska bloggare?

 1. kalle

  ville bara säga att tjuvlyssnat konceptet kommer från overheardinnewyork.com…

  gör det inte mindre intressant att läsa men..

 2. Magnus

  Finns nog en hel del teknik-bloggar också, dock många på engelska (men skrivna av svenskar). Men om du väntar lite så ploppar jag upp på “bloggsfären” eller vad ni kaller det, har bara ett publiceringsverktyg att bygga.

 3. Anders Hällzon

  Svenskarna – eller åtminstone jag – kanske har lyssnat för mycket på Greg Stolze?

  “I sometimes wonder what the Internet would be like if, instead of ‘Submit Post’, the little button read ‘Do you really think anyone cares?'” –Greg Stolze