Politik

CIA:s Irakrapport nu på nätet

Senatens underrättelseutskott har publicerat en lätt censurerad rapport om de amerikanska underrättelsetjänsternas förfalskade rapporter om Iraks förmodade massförstörelse- och atomvapen, de rapporter som George Bush och Tony Blair beordrade fram för att kunna skaffa sig alibin för sin ockupation av Irak och starta sitt globala ‘Krig mot Terrorismen’ – som under de sista veckorna har förvandlats till ‘Kriget mot Islamsk Fascism’.Klicka på bilden för att läsa rapporten. OBS 151 sidors PDF-fil

Det är en skrämmande läsning som visar hur lätt det var för de två helt omoraliska ledarna att få CIA och MI6 att bryta mot alla existerande regler och skaffa fram material som man visste inte var sant. Material som sedan användes för att starta ett krig under falska förespeglingar.

Det här är ett paradexempel på hur en liten fanatisk grupp extremister kan ta över makten i ett apatiskt land. Parallellerna med Nazityskland är skrämmande. Precis som Hitler-regimen har Bush-regeringen använt sig av den stora lögnen och ständigt upprepar mantran att Saddam Hussein på ett eller annat sätt låg bakom terrorattacken mot New York och Washington för fem år sedan. Kriget i Irak uppfattas därför fortfarande av miljoner amerikaner som en direkt hämnd på Usama bin Ladens terrorangrepp.

 

[tags] USA, Irak, Kriget mot Terrorismen, Mellanöstert, Massförsörelsevapen [/tags]