Politik

Jakten på Lonelygirl15.

Förr i världen, dvs. före Webben och speciellt före Youtube så var det Hollywood som bestämde vem som blev USA:s och världens nästa stjärnskott.

Och det var de stora TV-bolagen som bestämde vad som rapporterades på TV-nyheterna och därför vad det var som det amerikanska folket kände till och talade om.

Men tack vare Youtube håller Hollywood och de stora TV-bolagens inflytande över det amerikanska samhället att minska precis som tidningarnas makt har förminskats av alla bloggar.

Lonegirl15 är ett av USA:s hetaste stjärnskott, uteslutande skapad och marknadsförd på YouTube.

Före Webben och YouTube hade det kostat miljoner och åter miljoner att få en så stor genomslagskraft, idag kostar det ingenting, det är helt gratis.

Så vem är ‘Bree’ som hon kallar sig för och är hon verkligen den 16-åriga hemskolade religiösa tjej hon säger sig vara, eller något helt annat? De allra flesta är övertygad om att bakom hennes ‘kanal’ på YouTube ligger en P.R. firma som hoppas utveckla den här kanalen till ett nytt Blair Witch project eller något liknande.

Richard Rushfield och Claire Hoffman på Los Angeles Times: är på spaning efter Lonelygirl15: Mystery Fuels Huge Popularity of Web’s Lonelygirl15. The videos are a hit on YouTube, but some wonder if the teen’s posts are real or a marketing ploy.

 

[tags] USA, Lonegirl16, Kalifornien, Hollywood, YouTube [/tags]