Politik

Lonelygirl15 avslöjad

Sommarens stora stjärnskott här i USA har inte skapats av de stora Hollywoodstudiorna med investeringar i miljonklassen utan av en liten grupp unga videoentusiaster i Kalifornien som betalade $130 för en helt vanlig digital videokamera och sedan distribuerade korta videosnuttar på YouTube, den stora gratis-videosajten här i San Mateo.

Efter en omfattande jakt på Lonegirl15 och hennes skapare kan Los Angeles Times nu avslöja att 16åringen i filmen antagligen är en 19:årig scenskolestuderande från New Zeeland som heter Jessica Rose och filmskaparna är Miles Beckett, 28, en avhoppad Web-begeistrad medicinskolstuderande , Mesh Flinders, 26, scriptförfattare, och Greg Goodfried, a 27-årig advokat.

Deras framgång har varit helt makalös och visar vart USA:s nya medier är på väg. YouTube och andra videosajter har gjort Webben en genomslagskraft som den hittills har saknat, och inte bara Hollywood utan organisationer allt från den Kristna Högern till Hizbollah börjar inse hur viktigt det är att förstå och utnyttja den nya medievärlden. Som kontrast kan vi tänka oss hur många miljoner det hade kostat en Hollywoodstudio att skapa en liknande succé för säg tio år sedan. Och idag är alltså investeringen omkring $130. Helt makalöst. Säg inte att USA inte revolutionerar världen.

Richard Rushfield and Claire Hoffman, skriver mer om Lonelygirl15 och hennes skapare i Los Angeles Times:The Creators Revealed. The aspiring filmmakers behind the YouTube sensation reveal the truth about “Bree” and “Daniel.”

 

[tags] USA [/tags]

0 thoughts on “Lonelygirl15 avslöjad

  1. padde

    Tack, Lennart! Nu är det väl mest på det viset att jag använder tjänsten som många andra. Att göra filmer på mina barn tillgängliga för släkten. Bra blogg du har förresten, Jag är en hyfsat trogen besökare och ämnerna du bloggar om passar mig som handsken.