Politik

Internetdejting i USA

Amerikanerna är varma och vänliga och utåtriktade på ett helt annat sätt än svenskarna.

Men samtidigt göms en massa alienation och ensamhet bakom den fryntliga exteriören.

Ellen Gamerman har sonderat litet om hur ensamheten sätter sina spår på USA:s många och välbesökta dejtingsajter på webben.: The Undateables. The next wave on online dating has singles rating each other – and one misstep can taint a reputation. When popularity trumps the search for a soulmate (Sid. P1 i Wall Street Journals pappersupplaga, 2006/09/23)

25 miljoner av USA:s 300 totalt miljoner innevånare använder sig av dejtingsajter på webben varje år och dejtingmarknaden har växt kraftigt under de senaste tio åren.

 

[tags] USA, Internet dejting [/tags]

0 thoughts on “Internetdejting i USA

 1. Lennart

  Bengt: Tack, intressant att höra om Stockholm com singeltät stad. Jag trodde annars att det var Silicon Valley, men de är nog båda rätt singeltäta områden.

  Jag har tidigare skrivet om USA:s singeltätaste stad vad tjejer beträffar, nämligen Rochester i Minnesota. Den stora Mayo-kliniken där betyder att det finns tusentals (kvinnliga) sjuksköterskor där och betydligt färre män. Det är raka motsatsen här i Silicon Valley.Kanske något att tänka på som affärside. 🙂

 2. Jimmyroq

  …och själv ratar jag alltid de som följer standardmallen för sin presentation på dejtingsidor. Utfrysning är också en form av mobbing 🙂

  I grund och botten tror jag det handlar om flockbeteende i sin äldsta form – genom att inte sticka ut för mycket så klarar man sig med ganska stor sannolikhet undan rovdjuren. Och är det någon som drar uppmärksamhet till sig, så kan det ju vara säkrast att offra åt vargarna.

  Håller med Bengt, det är ett samhällsproblem, eller ett människoproblem. Eller kanske ett flockdjursproblem.

 3. Bengt

  Det är nog så att det är samma problem i Sverige. Stockholm är världens singeltätaste stad och internetdajting är nog en bra affär även här.

  Jag kan nog rekommendera det dock som ett bra sätt att ta kontakt eftersom jag själv fann min fru via Spray date.

  När det gäller mobbing så är det varken ett skolproblem, bloggproblem eller internetproblem. Det är ett samhällsproblem som dyker upp varhelst det finns människor som kommunicerar.