Politik

Chockfilmen om Jesus barnsoldater i USAKlicka på bilden från filmen Jesus Camp.

Tiotusentals amerikanska barn indoktrineras årligen på radikala kristna sommarläger där de får lära sig att dö för Jesus, tillbe George Bush att bekämpa det moderna amerikanska samhälle som deras föräldrar – som bara längtar efter att dö så att de kan träffa Jesus – avskyr.

Klicka på pilen för att se snuttar från filmen.

Deras lärare säger sig öppet vilja skapa kloner av muslimska soldater som skall tränas för framtidens apokalyptiska religiösa krig här i USA och utomlands.

Samtidigt som medier och politiker i Sverige och EU med rätta tar avstånd från islamsk religiös fundamentalism så bemöts de amerikanska kristna extremisterna – omkring 50 miljoner om inte mer – med total tystnad. Varför?

Heidi Ewing och Rachel Grady har gjort en skakande film om de här barnen och den hatfyllda indoktrinering som de utsätts för och som har fått många amerikaner att för första gången inse vart den Kristna Högern är på väg.

Filmen heter Jesus Camp och måste ses av alla som är oroade för religiös fundamentalism. 

[tags] USA, Den Kristna Högern, Jesus Camp, [/tags]

0 thoughts on “Chockfilmen om Jesus barnsoldater i USA

 1. Lennart

  Johan: Ja filmen är viktig för den visar upp en sida av det amerikanska samhället som vi inte ser mycket av i svenska medier. Nu finns det ju sekter även i Sverige men det verkar finns fler och mer virulenta sekter här i USA.

 2. Johan

  detta var nog den absolut värsta film jag nånsin sett! tror jag aldrig varit så tårfylld under en film som jag var när jag såg denna!
  jag tror inte på gud men i såna här fall borde de finnas någon som dömmer en när man dör så Becky Fischer får brinna i helvetet för alla liv hon förstör!
  folk måste öppna sina ögon och fatta att de är livsfarligt Becky Fischer uppmuntrar ju folk att bli självmordsbombare för jesus hon inte bara uppmuntrar hon säger ju till och med att de är barnens enda uppgift att prisa jesus namn och dö för honom annars förtjänar dom att dö och sedan brinna i helvetet för all evighet! fattar inte hur man kan tillåta dom skrämma sina barn till och tro på de här sättet?
  scenen när alla barn på lägret tvingas räcka upp handen och be om ursäkt för att dom uppfört sig som vanliga barn i skolan och på liknande är nog den värsta scenen jag sett i hela mitt liv! värre än alla skräckfilmer tillsammans!

 3. Findus

  “De lever helt enkelt i två hermetiskt slutna samhällen. På det sättet liknar de forna tiders kommunister.”

  Vilka, mer konkret, är det du menar?

  Det mest tragiska i filmen tycker jag nästan var den liberale radioprataren som var fullkomligt hjälplös i sin debatt med Pastor Fisher. Han bräkte ur sig en massa idealistiskt tjafs medan Fisher tog sin utgångspunkt i faktiska realiteter. Frågan är inte OM vi indoktrinerar våra barn utan med VAD vi indoktrinerar våra barn. Kreationismdebatten handlar INTE om att ge våra barn ett “fritt val” eller inte utan vilken doktrin om verkligheten de ska lära sig. Vad man måste erkänna är att utbildning ÄR maktutövning annars kan man inte försvara ett skoväsende byggt på vetenskaplig grund annat än med liberalt snömos.

  Prat om fanatism är i regel en återvändsgränd. Jag är själv en fanatisk anhängare av en rad saker, däribland demokrati. “Fanatism” är en beskrivning av något vi inte förstår oss på, inte en förklaring som kan hjälpa oss att förstå. Problemet verkar dock vara att USA:s liberaler inte vill förstå, samman med en stor del av den sk vänstern.

  Man vill inte förstå sitt eget misslyckande. Istället pratar man om fanatism och förundras över hur dumma och irrationella alla andra än sin egen lilla upplysta klick är.

 4. Lennart

  Anna: Ja det är en helt annan sida av USA, en sida som vi lyckligtvis är förskonade från här i det mer progressiva San Franciscområdet.

 5. Anna

  Nu har Jesus Camp visats på svensk TV. Jag såg första delen. Sen bytte jag kanal för jag är en blödig mamma och orkade inte se mer av barnmisshandeln. Är detta verkligen lagligt i USA? Att skrämma barn till tro och till och med hota med död om de syndar är psykisk misshandel!

  Vet någon om föräldrarna och predikanten i filmen blev polisanmälda?

  Det mest skrämmande verkar vara att många i kristna extremvärlden verkar gilla filmen. Hu.

  Anna

 6. Kurt

  Numera verkar det ju också till stor del vara kristna sionister som Hal Lindsey, som driver på USAs mellanösternpolitik. Det är inte längre judiska grupper i USA som traditionellt påverkat USAs mellanösternpolitik.

 7. C. L. K. Aqurette

  Inte bara forna tiders kommunister utan lika mycket dagens. Det som förenar allt sektbeteende är kollektivismen, alltså idéen om att människor tillhör grupper vilka står mot varandra. Oftast är det så att den egna gruppen tillskrivs kunskap om “hur det egentligen är” och “hur verkligheten ser ut” medan andra grupper sägs sakna denna kunskap. Individualismen som vi känner den sedan Upplysningen ger svaret att ingen grupp eller person kan besitta absolut kunskap om sakernas tillstånd. Kritiskt tänkande och tolerans är därför nödvändigt i sökandet efter kunskap. De flesta extrema religiösa rörelser motsätter sig denna liberalism eftersom man då förlorar makten och kunskapsmonopolet. För en kollektivistisk rörelse som bygger på kritiskt tänkande är dödsdömd efter den absoluta sanningen måste vårdas av en auktoritet. Däremot fungerar individualistisk rörelser utmärkt utan dessa då kärnan är diskussion och mångfald (exempelvis de progressiva nätrötterna i USA). Men individualisterna saknar den mobiliseringskraft som kollektivisterna har.

 8. Jimmyroq

  Jag skulle vilja göra en liten förändring:

  “[…] och måste ses av alla som INTE är oroade för religiös fundamentalism”.

  Allt som bygger på ren tro oroar mig.