Politik

Kom med till NordkoreaArtemii Lebedev: Pyongyang. Klicka på något ruckel om ni vill komma till arbetarnas paradis.

Nordkorea är helt klart ett av de allra mest skrämmande samhällen som överhuvudtaget finns på denna jorden.

Artemii Lebedev är en rysk webdesignare som har besökt Nordkorea och han har tagit en mängd intressanta – och förbjudna – bilder av dagens Nordkorea som är värda att se för alla som undrar hur det ser ut i Kim Jong-ils arbetarparadis.

 

[tags] USA, Nordkorea, Kim Jong-il [/tags]

0 thoughts on “Kom med till Nordkorea

 1. Per Paterson

  En sak som förvånar mig är ändå att detta samhälle har vägar, hus, glas, cyklar, el, kläder, etc. Alla dessa teknologiska uppfinningar måste ju ha uppstått någonstans och har uppenbarligen spridit sig över hel jordklotet, även till sådana slutna samhällen som Nord Korea.

  Denna kommunistiska “glamour” med stora statyer på ledaren och stora målningar som förhärligar arbetaren som idag bara vittnar om ett enda stort bedrägeri som ingen tror på längre. Kommunismen är sannerligen en tragisk politisk idé som lett till mycket mänskligt lidande och det är på tiden att den försvinner för alltid.

  Nordkorea är i alla fall väl förberedda för “peak-oil”, dvs när oljan blir för dyr för att användas som bränsle, det går tydligen att överleva med oxar i stället för traktorer.

 2. Lennart

  C.L.: Om du och andra har tid bör ni läsa Jasper Beckers bok om Nordkorea. Jag hade svårt att sova efter att ha läst boken.

  Intressant nog, som Becker skriver, så är Kim Jong-il faktiskt världens rikaste man för han äger hela Nordkorea.

 3. C. L. K. Aqurette

  Båda skrämmande och fascinerande bilder. Påminner på sätt och vis mycket om Kuba och den resa tillbaka i tiden som det innebär att besöka särskilt landsbygden där. Alla bilar man ser är tillverkade före 1955, bönderna plöjer åkrar med hjälp av magra tjurar, och väggarna pryds av färgstark regeringspropaganda med porträtt av ledarna Ché och Fidel. Det är som sagt mycket i bilderna från Nordkorea som starkt påminner om Kuba. Kommunismen verkar ta sig samma uttryck överallt.