Politik

Min andra bil är en Lamborghini


2007 Lamborghini Murciélago LP64. Klicka på bilen.

För några år sedan kunde man ofta se dekaler på vissa mycket gamla och slitna bilar med texten “min andra bil är en Jaguar”. Jag hade faktiskt chansen att köpa en klassisk Rolls Royce när jag bodde i Princeton men eftersom jag aldrig har varit intresserad av bilar så sade jag nej. Priser var $250.

Men det finns säkert fler lyxbilar här i området än någonstans utanför Monaco. Själv äger jag faktiskt fyra bilar: två Toyota, en Honda och en Volvo, vilket låter finare än det är. Min son i Seattle har en av bilarna, och jag, min fru och andre son har de andra tre. Att bo här och inte ha en bil är helt uteslutet. Egentligen borde vi ha en bil till, som reserv, men vi får klara oss med de här. Bilarna håller lycklivtvis mycket längre här än på östkusten eftersom det inte snöar och man därför inte saltar på vägarna på vintern.

Och ja, det finns också såna här racerbilar här, även om jag själv aldrig har provkört någon. Det har däremot Jerry Garrett som skriver om det i New York Times:2007 Lamborghini Murciélago LP640: More Horsepower on the Hoof:

 

[tags] USA, Lamborghini [/tags]

0 thoughts on “Min andra bil är en Lamborghini

 1. Kerstin

  Äsch, nu gick det illa:
  Alltså: det ger inte status att komma till Noppes bar i en sopbil, oavsett om denna är av märket Königsegg eller Scania, och trots prisdskillnaden 🙂

 2. Lennart

  Kerstin: Tack för varningen. När jag är i stan nästa gång så skall jag också ta en sopbil till Noppes.

  Cecilia stegö chilò och lovat att visa mig Noppes.

 3. Kerstin

  Lennart skriver:
  Om vi någonsin träffas kan du kanske ge mig en skuts i din Koenigsegg
  Haha, jag skulle akta mig för att åka i en sådan. H&M:s 34-årige son gick stad och inhandlade en sådan när vi fick en borgerlig regering, i pur glädje. Den kostade 6,5 miloner kr. Dagen efter att han hade varit nere vid Noppes bar och visat upp sin statusbil krockade han med en sopbil :-). Han förlorade kontrollen över bilen vid en omkörning. Hade inte haft tid att gå på de lektioner som man får för att klara den där bilen. Ansåg tydligen inte att han behövde några lektioner. (Aftonbladet idag)

  Jag har en känsla av att de som köper den här bilen har mindre mellan öronen än de har i plånboken och att de är livsfarliga att åka med.

 4. Lennart

  Hans: Ok, då får jag börja spela basket så att jag får råd med en sån bil.

  På tal om ingenting så var jag uppe i bergen i morse och såg en grupp kamoflageklädda gubbar som småsprang med stora ryggsäckar där uppe. Nån slags repgubbar tydligen. Jag kom inte ifatt dom, annars hade jag påpekat att Irak ligger åt andra hållet.

 5. Hans

  Koenigsegg är alltså världens snabbaste “standardbil” – alltså en som får köras på vanliga vägar. En stor kundkretsen lär vara amerikanska basket-spelare, varför den är konstruerad att rymma förare som är över två meter långa – Lamborginin är nog byggd för en genomsnittlig italienare.
  Men vad skall man med en sån till, annat än som penisförlängare?

 6. mickebj

  Det stämmer bra att man inte klarar sig speciellt bra utan bil. Jag är här (Mountain View) som studerande och lever utan bil. Jag tar mig till Walmart, Target, Safeway och andra livsmedelsbutiker. Jag tar mig även till skolan med buss, men mycket mer än så kan jag tyvärr inte ta mig till.

  Vid de tillfällen jag ska till Cupertino för att umgås med vänner kan jag hoppa på bussen som tar ca 55 min. Jämförelsevis tar det cirka 12min med bil. Det går att leva här utan bil som fattig student, men man är verkligen låst. Jag kommer utan tvekan att skaffa en bil till nästa år då det medför en helt annan levnadsstandard.

 7. Lennart

  Hans: Har aldrig hört talas om den. Whao den ser kul ut.

  Om vi någonsin träffas kan du kanske ge mig en skuts i din Koenigsegg så får du skuts i min Lamborghini. (Förutsatt att jag först hittar en liten väska på nån gata med några miljoner dollar i sedlar). 🙂

  Lars: Ja nu ångrar jag mig, det var en klassisk rolls med öppet säte för chauffören. Den skulle säkert vara värd en massa pengar som veteranbil idag.

 8. Lars Olofsson

  “Jag hade faktiskt chansen att köpa en klassisk Rolls Royce när jag bodde i Princeton men eftersom jag aldrig har varit intresserad av bilar så sade jag nej. Priser var $250.”

  Jag hade köpt den direkt. Om inte annat för att verkligen kunna säga att “min andra bil är en Rolls”.

 9. Bosse

  7.700 dollar per år i skatt kostar den bilen i USA enligt artikeln! Läskigt dyrt, men de har väl råd får man anta…
  Grattis o du ickesaltade person.