Politik

Smalare blogg

Efter ett påpekande från Jinge så har jag gjort bloggen smalare. Det är egentligen ett bra förslag eftersom alla inte har min egen skärmupplösning på 1600 ggr. 1200 pixlar. Den har nu en upplösning på 1024 pixlar, och smalare vill jag inte göra den.

Om någon har några andra synpunkter på layouten eller läsbarheten så säg gärna till.

Jag har också lagt till en länk till en ny blogtjänst, Feedpass som verkar intressant.

Sedan har jag också samlat på mig en del bloggtips som jag skall skriva om senare i helgen.

Men nu ut i solen, det blir 26C idag, inte dumt för slutet av oktober.

0 thoughts on “Smalare blogg

 1. Lennart

  C.L.: Ja det är faktiskt något som jag hittills inte har tänkt på, men jag är säker på att man kan göra det. Det är bara på ett par ställen som dimensionerna är skrivna i pixlar istället för procent.

  Det får bli ett litet projekt nu i veckan.

 2. C. L. K. Aqurette

  Lennart:
  Jag vet ingenting om WordPress, men i vanlig CSS-layout kan man välja att sätta bredden i procent istället för pixlar eller punkter. Finns det sådana möjligheter i WordPress så kan det kanske vara en lösning. Ett alternativ är annars att du gör som Daily Kos och har två alternativa breddar med anpassad design.

 3. Jinge

  Lennart: “Men tips mottages tacksamt.”

  Så vitt jag vet är många “skins” till WP självskalande. Mitt eget oxo men jag har låst det till 1004px. Det har jag gjort därför att jag använder mig av tvåspaltig text.

 4. Lennart

  Susanne: Tack för komplimangen! (Med tanke på att jag nästan kuggades i grundskolan så är det roligt att höra). Nej jag tycker heller inte om enkelspåriga bloggar och det blir nog snarare mer än mindre bredd i framtiden.

 5. Lennart

  Ichimusai: Om jag visste hur man gjorde det i WordPress så vore det givetvis de bästa lösningen. Egentligen borde man ju som läsare kunna använda vilken layout och “hud” som helst.

  Men som sagt, jag tror inte att det är möjligt med den layout jag använder. Men tips mottages tacksamt.

 6. Jinge

  Lennart kan ju använda en tabell i HTML om han vill köra två spalter. Det gör jag själv och det fungerar bra. Men då får han ju oxo hålla sig till fasta bildformat.

  När vänsterspalten försvinner som Kerstin säger, ja då är det allvarligt strul med CSS-filen..

 7. Kerstin

  I min dator, den nya med ordentlig bredskärm, ser jag ändå alltid texten även om jag använder hela bredden, men måste scrolla ända ner nedanför inläggen för att se vänsterspalten med senaste kommentarer ex. Ganska obekvämt. Din blogg var bättre i formatet tidigare – faktiskt.

 8. Jinge

  En skitsak i sammanhanget. Din blogg är nu 1280 px bred, inget annat. jag måste öppna den i fullskärm om jag vill slippa skrolla i sidled.

  Ställ din browser efter min blogg och växla tillbaka får du se. Min är 1004px bred för att få plats med rollningslisten till höger. Då din blogg klarar sig med samma utrymme kan du hävda att den är 1024px.

  Nu är den minst 200px bredare.

  Och jag FATTAR inte att folk inte klagar.. 🙂

 9. Ichimusai

  Kan du inte låta den skala så att folk själva kan välja den bredden de trivs bäst med själv. Jag finner mig allt som oftast läsande RSS-matningen i stället för själva bloggen eftersom jag ofta läser på laptop med 1024 px i x-led. Den är fortfarande så bred att den går utanför fönstret.

  Jag ogillar starkt trenden att man tvingar in folk i ett visst format. Det finns faktiskt folk som inte alltid maximerar vävbrynets fönster när de läser 🙂

 10. Susanne

  Bättre så här, trots att jag har en skärmupplösning på 1680 x 1050 och iMacens Mighty Mouse med 360 graders scrollning. Jag har ofta många fönster öppna och vill se dem alla.

  Annars hoppas jag inte din blogg blir smalare när det gäller ämnesvalet. Gillar variationen.