Politik

Rottingmajorens vardag: Det krisar i Baggböle

Meddelande från Utbildningsdepartementet: Skolminister Jan Björling kommer under veckan att besöka Baggböleskolan i Västerbotten för att studera verksamheten där.

Mejl till skolministern från Klass 6a i Baggböleskolan:

Snälla farbror Rottingmajoren! Kom inte hit och slå oss. Vi älskar vår skola och vi har världens bästa lärarinna – fröken Mässling.

Fröken säger att om vi inte slutat busa så kommer Rottingmajoren hit och pryglar oss. Hon har visat oss bilder på Rottingmajoren och nu vågar vi inte gå i skolan längre.

Om Rottingmajoren kommer hit så kommer vi att göra väpnat motstånd. Varför blev farbror inte mer än major?

Högaktningsfullt,

Klass 6a i Baggböleskolan

Mejl från skolministern till klass 6a i Baggböleskolan

Hörrni era småglin,

Tror ni att ni kan skrämma mig vad? Vet ni vem ni har att göra med va? Har ni någonsin sett min rotting? OK, jag kanske inte blev mer än major men jag skulle lika gärna kunnat ha blivit överste eller general om jag bara hade velat, eller fältmarskalk, ok kanske inte fältmarskalk, men det var mitt eget val. Jag avgick frivilligt. Nåja nästan frivilligt.

Väpnat motstånd, tror ni ni kan skrämma mig va? Kapitulera era snorungar och hissa den vita flaggan annars skall ni få ni se.

Med Hotfulla hälsningar,

RM

Mejl till skolministern från Klass 6a i Baggböleskolan

Farbror Rottingmajoren.

Har farbror någonsin varit i Baggböle? Det är inte som de barer kring Stureplan som farbror är van vid. Vi har knott som är stora som fåglar, och älgar som är stora som hus. Är det sant att farbror tycker om att bli pryglad?

Vi har lagt ut landminor kring skolan ifall farbror skulle vara dum nog att komma hit. Vi skickar med en teckning av en landmina bara så att farbror kan se hur dom ser ut.

Baggböleskolan

Mejl från skolministern till klass 6a i Baggböleskolan

Snorungar,

Det är inget fel med att tycka om disciplin. OK, jag tycker om att bli pryglad, jag erkänner det, det skulle ni också göra om ni hade varit i armén. Speciellt av kraftiga tjejer med tatuering på överkroppen, vad är det för fel med det? Har ni någonsin hört talas om Cecilia Stegö Chilò så förstår ni vad jag menar.

Disciplin, vi måste få mer disciplin i skolan.

Älgar, sa ni att det finns älgar i Baggböle? Jag är stenskraj för älgar. Finns det det så får det vara.

Hotfullt,
RM

Meddelande från Utbildningsdepartementet

Skolministern har inställt en resa till Baggböleskolan på grund av ett nervöst sammanbrott.

 

[tags] Utbildningsdepartementet, Rottingmajoren, Baggböle[/tags]

0 thoughts on “Rottingmajorens vardag: Det krisar i Baggböle