Politik

Varför är Microsofts chefer och anställda så aktiva på Facebook?

Foto Det Progressiva USA. Solnedgång över Puget Sound i Seattle. 30/8/2007. Några mil från Microsofts högkvarter i Redmond strax öster om Seattle

Facebook är som alla vet världens f.n. populäraste sociala webbsajt. Den hotar nu alltmer svenska tonårssajter som Lunarstorm och Playahead: Svenska tonårssajter backar.

Rykten har spridits på webben om att många företag skulle vara oroliga för att anställda skulle tillbringa dyrbar kontorstid med att surfa på Facebook.

Realiteten är docken helt annan för de stora amerikanska IT-företagen som Microsoft, Google och Yahoo ser Facebook som en disruptiv teknologi. Amerikanska (och svenska) företag och även organisationer som Pentagon, FN och SIDA för att bara nämna några saknar sociala verktyg med samma flexibilitet och genomslagskraft som Facebook.

CIA är den enda organisation som inser vikten av Facebook och som redan, som Chaddus Bruce skriver i Wired, har använt den: CIA Gets in Your Face(book)

De stora amerikanska IT-företagen kommer förr eller senare att bygga sina egna versioner av Facebook eller också kanske köpa en licens till Facebook som de kan köra bakom sin brandvägg. Om de anställda kan bygga upp sina egna interna nätverk av kollegor och kontakter skulle det kunna göra de ofta otympliga företagspyramiderna betydligt mer flexibla och snabbfotade.

 

[tags] Silicon Valley, IT, Datorer, Datavetenskap, Dataföretag, Hårdvara, Mjukvara, Programmering, Facebook [/tags]

Läs fler inlägg om Facebook

2007-08-28 Facebook-liknande sajter för läkare och andra professionella i USA. De sociala nätverken sprider sig allt snabbare.
2007-08-26 Facebooks affärsmodell, inte undra på att Facebook är så populär.
2007-08-22 Hur Facebook kan göra dig till mångmiljonär. En ny affärsmodell växer fram.
2007-08-21 Facebook är dagens mobiltelefon. Nätverk mot pyramider
2007-08-20 Facebook en av Sveriges populäraste websajter. Hur kommer Sverige att förändras?
2007-08-16 Facebook som USA:s och världens sociala platform. Vårt nya sätt att umgås. Vad betyder det för dig?

One thought on “Varför är Microsofts chefer och anställda så aktiva på Facebook?

Comments are closed.