Politik

Hillary Clintons nya webbsajt moderniserar presidentkampanjen i USA

Republikanerna har för länge sedan utvecklar ett oslagbart kampanjsystem här i USA.

Istället för att som i Sverige lägga fram politiska initiativ som som lovar medborgarna guld och gröna skogar, eller i varje fal krig och elände, så går man till våldsamma pch ständiga personangrepp mot motståndarna.

Det är för att försvara sig mot sådana angrepp, som bl.a. sänkte den helt aningslöse John Kerry, som Hillary Clinton nu har öppnat en ny webbsajt där man på bara några sekunder kan besvara de senaste republikanska lögnerna.

Sajten som heter The Fact Hub är innovativ och Clinton har redan fått användning för den.

Jim Rutenberg skriver i New York Times om Hillary Clintons nya websajt: Clinton Gets an Instant Chance to Wield a New Weapon

 

[tags]Politik i USA, Republikanerna, Demokraterna, US Politics, Washington, USA-regeringen, George Bush[/tags]

Läs fler inlägg om Hillary Clinton

2007-11-04 Kommer Hillary Clinton att bli USA:s nästa president?
2007-10-14 Hillary Clinton mot Rudy Giuliani, vem vinner?
2007-09-24 Om hon vinner, blir president Hillary Clinton en ny Bush?
2007-07-20 Pentagons och president Bushs makalösa angrepp på Hillary Clinton
2007-07-01 Det amerikanska presidentvalet: Framåt för Obama men Hillary Clinton vinner antagligen ändå. Republikanernas problem
2007-03-21 En superb och mycket elak mashup om Hillary Clinton sveper Webben i USA

0 thoughts on “Hillary Clintons nya webbsajt moderniserar presidentkampanjen i USA

 1. Johnny

  Mattias: Det finns inget som hindrar att det finns hur många partier som helst, men det är ju den personliga karaktären och hur kandidatens ståndpunkter som är det viktiga och att hon eller han är beroende av sina väljares stöd för att bli omvalda, inte att de är beroende av partiledningens stöd för att bli omvalda, det är det stora felet med dagens svenska system, riksdagsmännen är inte direkt ansvariga inför sina väljare hur de röstar, därför skulle en återgång till enmansvalskretsar öka riksdagsmännens demokratiska legetimitet och folkets direkta inflytande.

  Ron Paul anser att ett människoliv börjar vid “conseption” och om inte lagen skyddar allas rätt liv, vem skall då göra det om inte modern gör det? Apportfrågan är hur etisk svår som helst för mig och tydligen delar den hela amerikanska folket och mig med.

 2. Mattias i Durham, NC

  Häftig websajt. Den kommer nog bli flitigt använd. Men som sagt, det spelar ingen roll hur mycket man korrigerar, det hamnar alltid i något “har du hört detta!” epost meddelande. Det är som med myten att Hillary vill öka skatten till 90%, eller att det kostar $20,000 i sanering om en kompakt-lysrörslampa går sönder. Snillena på högerkanten älskar sin Forward Email knapp, och tycker inte så mycket om att kolla fakta. Det är som Steven Colbert säger: Facts have a well-known liberal bias.

  Jag tror det faktum att partiet väljer kandidaterna minskar personangreppen. Vi har i alla fall fler partier att välja på i Sverige, det är ju alltid något. Heller inte riktigt rättvist att jämföra Sverige med Ryssland när det gäller politik kanske.

  Ron Paul är förstås en riktig knäppgök. Kolla bara var han reste på sin smekmånad: Durham, North Carolina. Skall någon med så dåligt omdöme kunna vara USAs president?

  Allvarligt talat, han påstår sig vara Libertarian, men det är han egentligen inte (imho). Han vill bara flytta makten från det federala till dom individuella staterna. Skall abort vara tillåtet? Låt staten avgöra det om Ron Paul får bestämma. Inte personen, som en riktig Libertarian hade sagt. Sen har han förstås en del bra idéer, men han är nog mycket bättre som kongressledamot än president.

 3. Johnny

  Det börjar bli riktigt spännande i det Amerikanska presidentvalet inför premiärvalen i januari och february, den 15/2 skall vara en slags super tisdag då val av respektive partis kandiat skall i princip vara avgjor om jag förstått saken rätt.

  Jag måste ju bara säga att den demokratiska legitimiteten i amerikanska demokratiska val är mycket högre än i Sverige med sin riksdag och riksdagspartier, där svenska väljare inte får bestämma vem som skall representera respektive parti, utan det sker i en sluten process inom partiet, sedan får vi inte bestämma vilka personer och i vilken prioritetsordning personerna skall stå på partilistan. Det är helt förkastligt. Att återgå till envalmanskretsar så att vi åtminstone får personalval till riksdagen, så att varje riksdagsman har sin egen maktbas, är defenitivt ett steg mot en bättre demokrati i Sverige och gärna att folket får utse partiledare i allmänna val.

  Det är något verkligt sunt över att flera kandidater i respektive parti tävlar om att få representera sitt parti och att det är folket som bestämmer vem det blir och inte partistyrelsen som i Sovjet eller Sverige.

  Liberala bloggen erixon.com ansåg att Hillary hade gjort bort sig när hon i TV debatt sagt att illegala invandrare skulle ha rätt till körkort, bloggen var också orolig att Rudi låg långt efter Romney i opionsundersökningarna i New Hamshire. Själv hejar jag ju på den republikanske libertarianen och konstitutionalisten Ron Paul som idag ligger långt efter men som i veckan fick ihop rekord mycket pengar över internet, han är fortfarande en låg oddsare men är den enda ärliga kandidaten som erbjuder störst förändringar och omgående hemtagning av trupper från Irak och nedläggning av IRS vars tanke jag älskar, 🙂

  Såg att Hillary för första gången låg 2% före Rudi i senaste opionsundersökningen, hellre Hillary än en ny aggresiv krikspresident, det trista är att det blir ingen förändring utan fortsatta skattehöjningar och mer byråkrati, budgetunderskott, handelsunderskott och statsskuld samt till slut ekonomisk kollaps av supermakten och ny världsordning.

  Ser fram att följa vad som händer här på bloggen.

 4. Bossebus

  Oh well om man nu skall,eller om det är ett krav,att sprida så mycket lögner man kan om ev. motståndare så är det måhända lite lite sjukt.

  Varför finns det inga andra än den ,som det verkar,makthungrige Clinton?

  Sjukt,och vem får mest pengar tro?. Ids inte ens spekukulera i det.