Politik

Militärtekniska detaljer om Israels märkliga genrep inför ett möjligt bombkrig mot Iran.

Den sjätte september i år anföll israeliska bombplan vad man sade var en misstänkt atomanläggning i Dayr az-Zawr i Syrien.

Det märkliga med attacken var att man lyckades ta sig förbi det Syriska luftförsvaret helt osedda både på in och utvägen, detta trots att man inte använde s.k. stealth flygplan som de amerikanska B2- eller F-117-bombplanen.

Den mycket avancerade metoden var att från luften bryta sig in i det datoriserade syriska luftförsvarssystemet via en radarstation i Tall al-Abuad vid den turkiska gränsen. Denna bombades och samtidigt angreps det syriska luftförsvarets datanätverk i vad som mest an beskrivas som en gigantisk dataspamning.

Det syriska luftförsvarets datanätverk slogs helt enkelt ut på ungefär samma sätt som epost-spammare kan lamslå Internet.

Den här nätverksattacken är historisk och visar att om och när USA och eller Israel beslutar sig för att bomba Iran under 2008 så kommer man också med stor säkerhet att kunna slå ut hela det iranska luftförsvaret på liknande sätt.

Bush-regeringen deltog i planeringen av bombningen i Syrien och följde angreppet från sina avlyssningsstationer i mellanöstern, men amerikanska flygplan deltog inte i själva angreppet.

David A. Fulghum, Robert Wall och Amy Butler skriver om bombningen i den ansedda amerikanska Aviation Week and Space Technology: Israel Shows Electronic Prowess

 

[tags]Politik i USA, Republikanerna, Demokraterna, US Politics, Washington, USA-regeringen, George Bush[/tags]

Läs fler inlägg om Mellanöstern

2007-11-26 Den amerikanska pressen om Annapolismötet om fred i Mellanöstern
2007-11-20 Fred eller krig i Mellanöstern: Palestina och president Bushs planer på regimförändring i Iran
2007-07-22 Talibanmissionärer till Sverige? Det dolda religionskriget i Mellanöstern och Centralasien.
2007-07-21 Det postkoloniala Mellanöstern moderniseras med raketfart.
2007-07-16 Kan George W. Bush skapa fred i Mellanöstern? Eller har han ett helt annat syfte?
2007-06-26 Tony Blair till Mellanöstern som Bushs springpojke betyder mer krig och mer elände. Vem talar för palestinierna?

0 thoughts on “Militärtekniska detaljer om Israels märkliga genrep inför ett möjligt bombkrig mot Iran.

  1. Hans

    Ett amerikanskt angrepp på Iran kommer att få även de regimkritiska iranierna att ställa upp bakom presidenten och de religiösa ledarna. Ur politisk/militär synvinkel vore det rena galenskapen. Detta vet säkert Bush & Co. Därför kan man räkna med att avsikten med krig mot Iran INTE är det som man säger, att förhindra Iranska atombomber, utan något annat.
    Bush-gänget (som nog mer är Cheney och Rumsfield än Bush) har överfört mycket av militären till privat verksamhet. Det har blivit business helt enkelt. Och kriget mot terrorismen är affärsverksamhet. Iran är bara en fråga om att utvidga den marknaden.