Politik

Framåt för YouTube och video på webben. Hur påverkas dumburken?

38 miljoner människor eller omkring 3/4 av alla USA:s Internetanvändare tillbringade tre timmar och femton minuter med att titta på video på Webben i november förra året.

Även om USA:s befolkning fortfarande tittar på mycket mer TV på dumburken och även om inte alla Internetanvändare tittar så mycket på video på Webben så visar de här siffrorna ändå att video på webben håller på att bli ett allt större fenomen.

Det här är helt klart ett fenomen med stora sociala och politiska konsekvenser. Ett litet exempel är att amerikaner nu kan se Al Jazeera TV via YouTube i USA. Eller att vi utlandssvenskar kan titta på alltmer av SvT på webben i USA.

Om videotittandet fortsätter att växa så kommer de hittills så isolerade amerikanerna förhoppningsvis att få en bättre aning om hur omvärlden ser ut, vilket kommer att gagna världsfreden.

Men YouTube och sajter som Ted Talks och BrightCode för att bara nämna två av många håller på att ge oss tillgång video som aldrig förr.

 

[tags] Silicon Valley, IT, Datorer, Datavetenskap, Dataf%oe%retag, H%aa%rdvara, Mjukvara, Programmering, Web 2.0, Mashups, Media, Facebook, Google, YouTube [/tags]

Läs fler inlägg om Youtube

2007-10-15 Videochatta med TokBox från San Francisco. Ett nytt YouTube, kanske!
2007-10-10 Googles planer på att köra YouTubevideon över sitt reklamnätverk AdSense
2007-09-07 Sanningen bakom Marié Digbys hitlåt “Umbrella” på YouTube
2007-07-23 Ännu en demokratisk valdebatt, denna gång med frågor från YouTube.
2007-07-18 Obama Girl och I Got a Crush…On Obama. YouTube förändrar den amerikanska valkampanjen
2007-07-11 YouTube skakar om i det amerikanska presidenvalet. Lyckas man “swiftboat” Rudy Giuliani?