Politik

USA-valet Barack Obamas viktiga tal till studenterna på Wesleyan University.

Barack Obamas tal till studenterna på avslutningsceremonin på Wesleyan University.

Barack Obama på avslutningsceremonin på Wesleyan University.

Symboliken kunde inte vara större. Medan Barack Obama sin vana trogen gav ett mästerligt tal till studenterna på Wesleyan University i Connecticut (som grundades redan 1831) som ersättare för den sjuke Ted Kennedy så fortsatte Hillary Clinton under söndagen att försvara sitt häpnadsväckande uttalande om att hon fortsätter sin valkampanj för att “vi alla vet att Robert Kennedy mördades i Juni månad”, och samma sak kan hända igen och därför ge henne segern.

Obama vision om hopp och framtidstro mot Clintons allt mer bisarra skrämseltaktik med terroristattacker och nu regelrätta mord av hennes politiska motståndare.

Katie Zezima skriver i New York Times om Obamas tal på Wesleyan Universwity i Middleton i Connecticut.

The symbolism of protégé and mentor permeated Mr. Obama’s address, which called graduates to public service, honored Mr. Kennedy and reflected the legacy of his family.

“It is rare in this country of ours that a person exists who has touched the lives of nearly every single American without any of us even realizing it,” Mr. Obama said, his voice rising. “And I have a feeling that Ted Kennedy is not done just yet. But surely, if one man can achieve so much and make such a difference in the lives of so many, then each of us can do our part.”

Mr. Kennedy has deep ties to Wesleyan — his stepdaughter graduated Sunday, and his son Edward Jr. celebrated his 25th reunion this weekend.

Mr. Obama implored the 737 undergraduates and 100 graduate students to change the country and the world through service to others, a theme Mr. Kennedy planned to focus on. Mr. Obama urged them to help rebuild New Orleans, volunteer at a local soup kitchen or help end the situation in Darfur, and to remember that change will come, though not immediately.

 

Läs fler inlägg om Obama

2008-05-23 Hoppas Hillary Clinton verkligen att Barack Obama skall bli mördad?
2008-05-22 USA-valet: Wagneriskt crescendo mellan Clinton och Obama
2008-05-19 USA-valet: Clinton som Brünnhilde skärper tonen, ännu ett ödesval för Obama och Clinton på tisdag
2008-05-16 Bush, Israel, Hamas, McCain och Barack Obama
2008-05-14 USA-valet: John Edwards stöder Obama.
2008-05-11 USA-valet: skyttegravskriget mellan Clinton och Obama fortsätter

[tags]2008 Election, 2008 Elections, Barack Obama,Barack Obama 2008, Barack Obama Hillary Clinton, Barack Obama Polls,Breaking Politics News, Clinton 2008, Hillary Clinton 2008, Hillary Clinton Polls, Independent Voters, Indiana Polls,Indiana Primary, Obama 2008, Obama Clinton, Obama Clinton 2008, Obama Indiana, Barack Obama 2008, White House, Wesleyan[/tags]