Politik

Amerikansk militant nationalism på nationaldagen den Fjärde Juli

Det finns två saker som gör att jag aldrig kommer att känna mig hemma i USA hur länge jag än bor här. Den första är den rent medeltida kristna fanatismen som gör att man helt enkelt inte kan undgås med en tredjedel av befolkningen här i landet.

Den andra är den lika glödheta nationalismen som gör att man inte kan umgås med ytterligare miljoner amerikaner, även om de två grupperna lyckligtvis till stor del är desamma.

Nationalismen här i landet har alltid haft starka militära övertoner men de senaste åren under George Bush har den det nationalistiska crescendot blivit alltmer extremt.

Ett bra exempel är den åldrige “krigshjälten” och superpatrioten John McCain som har bevisat sin nationalism genom att bomba Nordvietnam. Hur många civila han därmed dödade är det ingen som bryr sig om, han är en sann nationalist, en sann patriot, en sann soldat som utan att ifrågasätta sina order bombar. bombar, bombar, som han sjunger om i sin lilla visa om vad han tänker göra i Iran om han bara får chansen.

Peter Beinart skriver i Time Magazine om den bisarra striden om vem som är mest nationalistisk i dagens USA-val The War Over Patriotism

 

Läs fler inlägg om Obama

2008-07-03 USA-valet: Obama skjuter sig i foten – hans häpnadsväckande kovändingar om Irakkriget
2008-07-03 Sensation i USA-valet: Obama modifierar sitt motstånd mot Irakkriget! Blir allt mer lik McCain.
2008-07-02 USA-valet: FRA-lagen i USA – Obama får problem med sina bloggare
2008-07-01 USA-valetï¼� Fräck Obama vänder upp och ner på årets presidentval
2008-06-30 USA-valet: kan Obama vinna i sydstaterna och förnya USA?
2008-06-28 USA-valet� Barack Obama och Hilary Clinton, Obamas utlandsresa.

tags]2008 Election, 2008 Elections, Barack Obama,Barack Obama 2008, Barack Obama Hillary Clinton, Barack Obama Polls,Breaking Politics News, Clinton 2008, Hillary Clinton 2008, Independent Voters, Obama 2008, Obama Clinton, Obama Clinton 2008, Barack Obama 2008, White House[/tags]