Politik

USA inför sitt historiska ödesval: John McCain, är inte han död?We have need of history in its entirety, not to fall back into it, but to see if we can escape from it.
skrev den dspanske filosofen Jose Ortega Y Gasset.

Årets presidentval ger USA en chansa att fly från vad som verkar vara en klart utstakad nedförsbana från den stormaktsställning som har naggats i kanten under George Bushs inkompetenta presidentperiod.

Boxningsarenan är redan fylld till bristningsgränsen. I ena hörnet den unge utmanaren Barack Obama, smart, välutbildad, med en gerillaarmè som redan har slagit etablissemangskandidaten Hillary Clinton. I andra hörnet, den snart 72:årige John McCain som är den mest osannolike presidentkandidat som USA har sett på många år.

Han är inte konservativ eller ens fundamentalistiskt kristen, vilket har retat upp den Kristna Högern, han är helt okunnig om ekonomi, något av ett handikapp i årets val, och det enda som verkar göra honom intresserad är att tala om fortsatt krig i Irak och ett möjligt bombkrig mot Iran.

Han säger ständigt fel och gör bort sig och måste rättas av sina medhjälpare.

Inte undra på att Sofia Nerbrand, den svenska högerns i särklass skarpaste hjärna ser McCain som hoppet för ett nytt spännande USA i SvD:Därför är jag republikan KOLUMN | USA-valet. Man kan bara skaka på huvudet i förundran.

Verkligheten är något helt annat och Mark Leibovich skriver i New York Times om hur McCain t.o.m med har svårt att läsa innantill på telepromptern: McCain Battles a Nemesis, the Teleprompter – NYTimes.com

He managed to limit the mechanical hand chops and weirdly timed smiles that can often punctuate his speeches. He delivered his lines with an ease that suggested a momentary peace with his longtime nemesis, the teleprompter. (He relied on a belt-and-suspenders approach, with text scrolling down screens to his left and right, and on a big TV set in front of him.)

But when Mr. McCain, the presumptive Republican presidential nominee, came to the intended sound bite of his speech ” the part about reducing America’s dependence on foreign oil ” he hit a slick. ‘I have set before the American people an energy plan, the Lex-eegton Project,  Mr. McCain said, drawing a quick breath and correcting himself. ‘The Lex-ing-ton Proj-ect,  he said slowly. ‘The Lexington Project,  he repeated. ‘Remember that name. 

 

Läs fler inlägg om John McCain

2008-07-02 USA-valet: John McCain möblerar om på Titanic, igen
2008-06-30 USA-valet: John McCains patriotism ifrågasätts
2008-06-30 USA-valet: Hur är det egentligen med John McCains hjältegloria?
2008-06-30 USA-valet: John McCain, republikanerna vid vägs ände
2008-06-21 USA-valet: Vem kommer Gud att rösta på, Barack Obama eller John McCain?
2008-06-21 USA-valet: slänger republikanerna ut den ineffektive John McCain?

[tags]2008 Election, 2008 Elections, Barack Obama,Barack Obama 2008, Barack Obama Hillary Clinton, Barack Obama Polls,Breaking Politics News, Clinton 2008, Hillary Clinton 2008, Independent Voters, Obama 2008, Obama Clinton, Obama Clinton 2008, Barack Obama 2008, White House[/tags]