Politik

USA-Kongressen eller Riksdagen, vem är mest Web 2.0.-kunnig?Klicka på Twitter.

Det är lätt att glömma att det var ingen mindre än Pentagon i form av The Defense Advanced Research Projects Agency som uppfann Internet och den amerikanska federala regeringen har alltid legat långt framme på Internet och Web-området.

Kongressen har kanske inte alltid varit lika långt framme men efter Howard Deans och Joe Trippis dramatiska Webb-baserade presidentkampanj för fyra år sedan och nu Barack Obamas likaledes webb-baserade presidentkampanj så inser de flesta att Web 2.0.-teknologin är här för att stanna.

Kapitolium i Washington

USA:s kongressledamöter har börjar anamma den allra senaste webb-teknologin med Twitter och YouTube , Utterz och Qikalla andra Web-teknologier och det håller i sin tur gjort det mycket enklare för deras väljare att nå dom.

Michael Falcone skriver i New York Times om hur USA-kongressen anammar den allra senaste Web 2.0.-teknologin:In House, Tweets Fly Over Web Plan – NYTimes.com

 

Läs fler inlägg om Web 2.0.

2008-06-04 USA-valet: nej Barak Obama är inte svart, han är USA:s första Web 2.0. president!
2008-05-27 Kan man tjäna pengar på Web 2.0. och bloggar?
2008-04-27 Web 2.0. Expo på Moscone Center i San Francisco och den internationella IT-världen
2008-03-10 Har Web 2.0.s Ruby on Rails och den arrogante David Heinemeier Hansson kommit till ändstationen?
2008-02-15 Bredband + trådlöst + Web 2.0. + Internet = nya världsomspännande affärsmodeller
2008-01-19 Kommer Facebook att bli den nya amerikanska dumburken och slutstationen för Web 2.0.?

[tags] Kongressen, IT, Web 2.0., Washington,Internet, , Twitter, Facebook, Kongressen, Riksdagen [/tags]

0 thoughts on “USA-Kongressen eller Riksdagen, vem är mest Web 2.0.-kunnig?

  1. Jinge

    Jag har ännu inte sett någon förklaring på vad Web 2.0 innebär. Jag kan garanterat sno ihop en vanlig hemsida med vilken editor som helst, troligen klarar jag oxo att göra ett hyfsat menysystem om om jag får använda frames. Jag är lååångt ifrån någon klippa men kan en del av grunderna i html.

    Och jag har sökt information om vad 2.0 innebär. Jag har aldrig fattat dina förklaringar, men de har inspirerat mig att söka. Men jag har inte funnit något som på ett vettigt sätt förklarar vad Web 2.0 innebär.

    Men andra ord Lennart; din pedagogiska ådra kommer till korta 🙂 Oupphörligen… 🙂