Politik

Zoriah Miller plåtar förbjudna bilder från George Bushs osynliga krig i Irak och AfghanistanKlicka på Zoriah Millers bild av döda amerikanska soldater i Anbarprovinsen i Juni för att se hans superba website.Klicka på bilden.
GGeorge Bush och Tony Blair invaderade Irak den 19 Mars och redan den första Maj var hela Irak ockuperat och president Bush gav sitt nu ökända “Mission Accomplished” tal på hagarfartyget USS Abraham Lincoln utanför San Diegos hamn. Sedan dess har USA förlorat över 33 000 soldater, varar 4.124 döda. Hur många Irakier som dött är det ingen som räknat men siffran ligger någonstans mellan en halv och en miljon.

Men trots många år av blodigt krig är något märkligt på gång här i USA just nu. De åldrige krigshästen John McCain blir allt populärare samtidigt som det tidigare så impopulära Irakkriget verkar bli populärt igen.

Nu vill alltfler amerikaner att USA skall stanna i Irak och hålla landet ockuperat. Att irakierna själva skulle ha något att säga till om den frågan tror jag skulle slå miljoner amerikaner däribland Barack Obama, som också han vill behålla vissa amerikanska ockupationsstyrkor i landet, som rent befängt.

En orsak till att krig och det militära alltid har varit så oerhört populärt här i landet är att amerikanska medier alltid är noga med att censurera bilder från kriget.

 

Läs fler inlägg om Irak

2008-07-22 USA-valet: vad kan John McCain egentligen om Irak?
2008-07-19 President Bushs underliga kovändning i Irak och Iran
2008-07-09 Musik för en torsdagsmorgon: president Bush vägrar att dra sig tillbaks från Irak.
2008-07-03 USA-valet: Obama skjuter sig i foten – hans häpnadsväckande kovändingar om Irakkriget
2008-07-03 Sensation i USA-valet: Obama modifierar sitt motstånd mot Irakkriget! Blir allt mer lik McCain.
2008-06-25 Bush-regeringen får problem i Irak, igen.

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad [/tags]

0 thoughts on “Zoriah Miller plåtar förbjudna bilder från George Bushs osynliga krig i Irak och Afghanistan

 1. Lennart

  MAD: Precis, siffran ligger säkert betydligt närmare en miljon än en halv miljon vid det här laget.

  En enkel orsak är att läkare och tandläkare har flytt Irak. Så utan tillgång till läkare så dör folk i åkommor som lätt kunde botas om det inte hade varit för Kriget Mot Terrorismen.

 2. MAD

  Fast Lennart, du får tänka på att den artikeln om undersökningen ändå är från oktober 2006. Det är inte helt omöjligt att dödstalet stigit en del sen dess…

 3. Lennart

  Mattias: som den britiska medicinska tidskriften The Lancet har beräknat, någonstans mellan en halv miljon och en miljon.

  Orsaken till att siffrorna är så höga är de inte bara inkluderar de som skjtits och bombats ihjäl utan också att miljoner Irakier inte har haft tillgång till läkarvård under många år och helt enkelt har dött av åkommor som lätt kunde ha botats i fredstid.

 4. Mattias

  “Hur många Irakier som dött är det ingen som räknat men siffran ligger någonstans mellan en halv och en miljon.”

  Snarare runt 150 000.