Politik

Carla Bruni eller varför är det högmoraliska och tokkristna USA så tantigt?Klicka på bilden.

Jag har redan skrivit om den bjärta kontrasten mellan tantiga amerikanska politikerfruar och deras europeiska och kanske främst franska medsystrar: Carla Bruni eller varför är amerikanska politikers fruar så tantiga?

Nu har Sameer Reddy i Newsweek också upptäckt Carla Bruni, den franske presidentens fru och skriver i Newsweek om hur omöjligt det vore för en amerikansk president att ha en sådan fru.

Dagens högteknoligiska USA har aldrig kunnat skaka sig fri från den puratinism som drev hundratusentals kristna fundamentalister hit till USA på 1600 och 1700-talet.

Carla Bruni och prinsessan Diana skulle fortfarande vara helt omöjliga i USA och vem skulle kunna tänka sig president Bushs tantiga fru iförd en röd parisisk klänning på taket av Vita Huset? Eller en presidentfru som hade en egen musikkarriär och sjöng ekivoka sånger? Hon skulle spärras in på närmaste mentalsjukhus eller möjligtvis stenas till döds med biblar av den Kristna Högern.

 

Mer om USA-valet:

RealClearPolitics Memorandum

[tags]2008 Election, 2008 Elections, Barack Obama,Barack Obama 2008, Barack Obama Hillary Clinton, Barack Obama Polls,Breaking Politics News, Clinton 2008, Hillary Clinton 2008, Independent Voters,John McCain, Obama 2008, Obama Clinton, Obama Clinton 2008, Obama Indiana,Burbank Barack Obama 2008, White House[/tags]