Politik

USA-valet: McCains klara övertag över Obama kommer antagligen att ge honom segern

Vita Huset i Washington

Presidentvalet här i USA går av stapeln den fjärde November i år och det demokratiska partikonventet äger rum från den 25 till den 28 Augusti i Denver i Colorado.

Om två veckor börjar slutspurten och Obama har ännu inte funnit den rätta strategin för att besegra McCain.

Matchen mellan McCain och Obama är ojämn så tillvida att McCain kan vinna valet om han verkligen vill. Obama har ingen liknande möjlighet. McCain kan vinna genom att gå till rasistiska angrepp mot Obama, som han redan har testat f.ö. men Obama kan inte angripa McCains ålder utan att reta upp den mycket starka pensionärslobby, AARP.

McCain är en man utan nyanser, han svarat kort och rättframt medan Obama vrider och vänder på frågan helt i onödan. McCains rättframma sätt går hem som massförstörelsevapen i det amerikanska folkhemmet medan Obamas lätt intellektuella framtoning gör folk mycket misstänksamma, speciellt i Mellanvästern.

Katharine Q. Seelye skriver i New York Times om hur McCain klart vann drabbningen i i Saddleback Church i södra Kalifornien: On Line – On Line – Katharine Q. Seelye – Election 2008 – Politics – NYTimes.com

Where Mr. Obama dodged answering a question of when does life begin (‘above my pay grade) Mr. McCain supplied an answer (‘at the moment of conception). When they were asked why they wanted to be president, Mr. Obama offered a general exposition on the need to do good while Mr. McCain succinctly invoked some of his campaign talking points.

Judging by the audience reaction and the media coverage, Mr. McCain ‘won the evening at Saddleback, the closest chance in the post-primary period for a broad national audience to compare the candidates almost side by side.

 

Mer om USA-valet:

RealClearPolitics Memorandum

[tags]2008 Election, 2008 Elections, Barack Obama,Barack Obama 2008, Barack Obama Hillary Clinton, Barack Obama Polls,Breaking Politics News, Clinton 2008, Hillary Clinton 2008, Independent Voters,John McCain, Obama 2008, Obama Clinton, Obama Clinton 2008, Obama Indiana,Burbank Barack Obama 2008, White House[/tags]

0 thoughts on “USA-valet: McCains klara övertag över Obama kommer antagligen att ge honom segern

 1. Johnny Obama

  Lennart:

  “Ju mer jag ser av Obama de senaste dagarna ju mer orolig blir jag.”

  Samma här och jag har satsat pengar på att han vinner. Hans suveräna tal eldade massorna ett tag, men nu är det sällan tal, utan mest fumliga uttalanden på intervjuer och McCain plockar poäng och är nu i kapp. Sedan är det många som säger att USA, med en majoritet (ca 70%) av vita Homo Sapiens, aldrig kommer att välja en svart man som president och därför vinner McCain.

  Bästa chansen tror jag är att fortsätta förknippa McCain med Bush och hans onödiga och kostsamma Irakkrig, bostadskrisen, finaskrisen, jobbkrisen, energikrisen, etc.

  Obama måste igen börja tala om att vi kan lösa dagens problem och skapa en bättre framtid för alla, att det är vi som lever nu som har chansen att ändra framtiden till det bättre, ett historiskt ögonblick som vi Amerikaner vill fånga, etc. Det är snart bara två månader kvar, 60 dagar, nu gäller det för Obama att ge järnet och spurta i mål. Kongressen måste bli en verklig kick-off för att få fart på Obama kampanjen.