Politik

Är den tryckta boken slutligen död? Amazons Kindle. Den elektroniska boken rycker närmareKlicka på bilden.

Trots att musiken för länge sedan har digitaliserats så har bokväsendet förblivit vid det gamla. En “spisare” från 1940-talet som Pär Rådström skulle stirra förundrat på dagens iPoddar och MP3-spelare medan den betydligt äldre August Strindberg skulle känna sig helt hemma i dagens bokvärld.

Men trots att det har gått väldigt långsamt så verkar det nu äntligen som om Amazong ebokläsare Kindle är på väg att introducera eboken och göra slut på 500 år och mer av pappersböcker.

 

Mikroblogga här. Vad gör du just nu? Läs fler inlägg om Datorer

2008-07-24 Små nätbokdatorer uppkopplade till datamoln gör snabba framsteg
2008-02-17 IT-visionären Ray Kurzweil är fånig. Datorer är lika intelligenta som dörrhantag
2007-12-17 Hur kommer framtidens manycore datorer att se ut? Försvinner tangentbordet och musen?
2007-10-26 Bärbara datorer förändrar USA och Sverige. Silicon Valley leder vägen, kontorsmänniskan på utdöende
2007-08-22 Kalifornien är inte bara datorer, Det berömda kaliforniska köket förnyas
2007-06-22 Världen och våra liv förändras när vi för riktigt bärbara datorer. Sonys Vaio UX ett steg mot framtidens dator?

[tags] Silicon Valley, IT, Datorer, Datavetenskap, Kindle, Amazon, Mjukvara, Programmering, Web 2.0, Mashups, Media [/tags]

0 thoughts on “Är den tryckta boken slutligen död? Amazons Kindle. Den elektroniska boken rycker närmare

 1. Stefan

  Sådana teknologientusiaster har ingen alls förankring i verkligheten.

  För ett tag sedan såg jag en sådan där herre som skriver för teknologimagasin på följande vis skämma ut sig på en youtube video: “Se, nu så ska jag prova denna nya röstigenkännande mjukvaran som gör att man inte behöver använda tangentbord när man skriver. Titta, jag kan binda mina armar bakom skrivbordsstolen [han gjorde verkligen så] och ändå skriva!”. Han var Amerikan förstås, och helt och hållet begeistrad.

  Jag förmodar att han också vandrar på gatorna någonstans i Silicon Valley med en sådan där öronsnäcka kopplad till mobiltelefonen och talar rakt ut i luften.

 2. Stefan

  Om jag så finge betalt per sida läst så skulle jag inte byta riktiga böcker mot en vulgär plastdosa. Men Kindle är nog kul om man gillar elektroniska leksaker (och kan vara någorlunda intressant för att lagra och läsa t ex en massa pdf-artiklar på resande fot).

  Men Shakespeare eller Mann på plastdosa? Nej tack. Dessutom skulle det se oerhört tarvligt ut på t ex en civiliserad turistort.