Politik

Eee PC 901: en liten billig bärbar dator för mobila bloggare och andraKlicka på ASUS Eee PC 901 XP – Galaxy Black NoteBook Intel Atom 8.9″ Wide SVGA 1GB Memory 12GB SSD HDD Integrated Graphics

Datavärlden utvecklas i rasande fart. Först kom persondatorn som gjorde det möjligt för oss alla att ha vår egen lilla långsamma “hemdator”, något som var helt otänkbart så sent som på 1960-talet. Sedan kom den bärbara datorn som var lika bärbar som några liter mjölk och några kilo potatis och ungefär lika spännande.

Den gick att bära, det var allt.

Men den bärbara datorn blir ständigt mindre och starkare och framför allt mindre skrivbordsberoende.

Dagens IT-programmerare behöver inte längre sitta på en stol framför skrivbordet i sin bästa cheviotkostym och polyesterslips och knacka på tangenterna som pappa och farfar en gång gjorde på sina skrivmaskiner.

 

Mikroblogga här. Vad gör du just nu? Läs fler inlägg om Datorer

2008-07-24 Små nätbokdatorer uppkopplade till datamoln gör snabba framsteg
2008-02-17 IT-visionären Ray Kurzweil är fånig. Datorer är lika intelligenta som dörrhantag
2007-12-17 Hur kommer framtidens manycore datorer att se ut? Försvinner tangentbordet och musen?
2007-10-26 Bärbara datorer förändrar USA och Sverige. Silicon Valley leder vägen, kontorsmänniskan på utdöende
2007-08-22 Kalifornien är inte bara datorer, Det berömda kaliforniska köket förnyas
2007-06-22 Världen och våra liv förändras när vi för riktigt bärbara datorer. Sonys Vaio UX ett steg mot framtidens dator?

0 thoughts on “Eee PC 901: en liten billig bärbar dator för mobila bloggare och andra

  1. Lennart

    Bosse: Precis, jag är säker på att man upptäcker en massa irritationsmoment när man en gång börjar leka med den, men till det priser verkar det vara en bra investering.

  2. Bosse

    Japp jag ska också köpa en 901:a när de kommer hit någon gång nu i höst. Ryktet säger att 901:an ska ha ett bättre batteri med högre kapacitet än 900:an (plus bluetooth och Intels nya Atomprocessor). Det förbättrade batteriet lär behövas, när “Allt om PC” testade 900:an klockades batteritiden till endast två timmar vilket är ganska dåligt, så batteriet verkar ha varit den svaga punkten när det gäller Asus Eee PC (liksom när det gäller de flesta andra laptops). Men annars ser det ut att vara en kompetent liten maskin till ett mycket vettigt pris.