Politik

USA-valet: Höjda ögonbryn över McCains brutala och framgångsrika angrepp på Obama

Det är inte bara jag som är förtvivlad över Obamas oförmåga att slå tillbaks mot John McCains blitzkrieg som på litet över en vecka har regnat bomber och granater över Obamas vakampanj utan att denne har gjort något egentligt motstånd.

McCain använder sig av en rent klassisk kampanjtaktik som har utarbetats över mer än en generation av män som Lee Atwater och Karl Rove för att nu återigen förfinas av McCains chefsstrateg Steve Schmidt.

Frågan på allas läppar är varför Obamas chefsstrateg David Axelrod tydligen står helt handfallen inför vad som trots allt är attacker som han borde ha kunnat förutse.

Alla vet att McCain förlorade mot George Bush i primärvalen för åtta år sedan just för att Bush använde den här taktiken. Så att McCain nu använder samma taktik är något som hela Obama-organisationen borde ha varit väl förberedd på. Men det är man alltså inte. Till det kommer Steve Schmidts geniala schackdrag att välja den Kristna Högerns Sarah Palin till vicepresidentkandidat.

Obama-sidan är helt utmanövrerad och man vet helt klart inte hur man reagera.

Det värsta är att det här bara är småpotatis mot de atombomber som Steve Schmidt kommer att fälla in om några veckor. Pastor Wright, rasistangrepp genom republikanska bulvaner, det här kommer att bli den smutsigaste presidentkampanjen i USA:s historia.

Förtvivlade väljare på valmöten börjar fråga Obama när han kommer att börja slå tillbaks.

Nu börjar även den vanligtvis så luttrade amerikanska pressen lyfta på ögonbrynen över McCains ursinniga anfall och Obamas oförmåga att slå tillbaks.

Michael Cooper och Jim Rutenberg skriver i New York Times om McCains aggressiva och framgångsrika valkampanj:McCain Barbs Stirring Outcry as Distortions – NYTimes.com

 

Mikroblogga här. Vad gör du just nu? Läs fler inlägg om McCain

2008-09-10 USA-valet: Obamas tragiska felräkningar vinner – antagligen – valet för John McCain
2008-09-10 USA-valet: oron växer bland demokraterna över McCains framgångar
2008-09-10 McCain eskalerar: hotfulla afroamerikaner, sex och barn går hem i rostbältet
2008-09-10 USA-valet: McCain och Palin snyter Obamas “change”- paroll
2008-09-09 USA-valet: Kan Obama ta sig ur John McCains ad hominem-skruvstäd?
2008-09-08 USA-valet: Steve Schmidt, McCains tuffe chefsstrateg vinner presidentvalet

Mer om USA-valet:

RealClearPolitics Memorandum

[tags]2008 Election, 2008 Elections, Barack Obama,Barack Obama 2008, Barack Obama Hillary Clinton, Barack Obama Polls,Breaking Politics News, Clinton 2008, Hillary Clinton 2008, Independent Voters,John McCain, Obama 2008, Obama Clinton, Obama Clinton 2008, Obama Indiana,Burbank Barack Obama 2008, White House[/tags][

0 thoughts on “USA-valet: Höjda ögonbryn över McCains brutala och framgångsrika angrepp på Obama

 1. Björn Nilsson

  Eventuella felläkta benbrott hindrade tydligen inte killen från att gå till flygplanet i Hanoi, och det verkar fortfarande skumt. Och som medlem i en krigsmakt vars flesta offer i Vietnam var civilpersoner har McCain ingen anledning att gnälla över någonting. Han borde vara tacksam för att vietnameserna inte slog ihjäl honom på fläcken.

  Varför uppfattar inte det bibelsprängda USA parallellen mellan de superpatriotiska republikanska skrymtarna och de fariséeiska skrymtarna i Bibeln förresten? Båda grupperna kan ju anklagas för att vilja visa upp sig som bättre än andra, som särskilt fina och gudliga människor med särskild rätt att se ner på dem som inte skränar lika mycket om sin rättfärdighet som de. Jesus hade ju vissa synpunkter på detta och framhävde i stället den fattiga änkan som gav sin sista skärv.

 2. Johnny

  Lennart: Det verkar som Obama börjar få fart på produktionen av smutskastningvideos, här är några exempel, som kan uppmuntra de flesta Obama anhängare:

  John McCain is no maverik: http://www.youtube.com/watch?v=NBtbG5xjFBY

  The New Idiot Order: http://www.youtube.com/watch?v=adlOm2BjL4M

  Obama Hits Back: http://www.youtube.com/watch?v=QeBvLIi-_Ec&feature=related

  Can’t send an email: http://www.realclearpolitics.com/video_log/2008/09/obama_still.html

  MaCain anhängare tycker att det var väl lågt att anklaga John McCain för att inte kunna skicka email, när han inte kan använda ett tangentbord på grund av sina tortyrskador, men det finns det ju ingen anledning för Obama gänget att informera om det. Media kriget fortsätter, det är bara att ta fram popcornen och avnjuta spektaklet, 🙂

 3. Johnny

  Björn: “Vad hände med McCains hälsa under mellantiden kanske någon borde fråga?”

  Enligt uppgift så skall McCain ha opererat sina felläkta benbrott när han kom hem till USA och måste då ha kryckor till hjälp som syntes på bilden med Nixon.

 4. Björn Nilsson

  Jaha, det är ingen som känner sig störd över att en kille med kryckor som fotograferats tillsammans med Richard Nixon (på fotot verkade han nästan ha lite svårt att stå upprätt) tidigare filmades när han utan minsta hjälp av kryckor knallade iväg till flyget hem från Vietnam? Vad hände med McCains hälsa under mellantiden kanske någon borde fråga? Eller tycker medelamerikanen att det är OK att ljuga ihop en hjältesaga för att få en bättre CV?