Politik

USA-valet. Quinnipiac visar: fördel Obama i Florida och Ohio

Som jag skrev omedelbart efter debatten mellan Obama och McCain så gjorde Obama en superb insats och det visar sig nu i förbättrade opinionssiffror i både Florida och Ohio, två nyckelstater.

Orsakerna för Obamas framgångar är många: dels McCains dåliga insats i debatten, hans bisarra agerande i finanskrisen, den förödande ekonomiska krisen och inte minst, Sarah Palins dåliga insats i intervjun med Katie Couric som t.o.m. min helt opolitiske äldste son hade hört talas om.

En annan viktig faktor för Obama är att man redan nu börjar rösta i Ohio, trots ett Jihad-motstånd från republikanerna.

Republikanerna har sedan länge utvecklat högeffektiva metoder för att minska antalet demokratiska röster i nyckelstater som Florida och Ohio och eftersom Ohio nu har en demokratisk guvernör så kan man kringgå valfusket genom att låta alla som vill rösta före själva valdagen.

Opinionsinstitutet vid Quinnipiac University är högt aktat och deras senaste siffror visar klart och tydligt att Obama nu har vind i ryggen: Obama Over 50 Percent In Florida, Ohio, Pennsylvania Quinnipiac University Swing State Poll Finds; Debate, Palin’s Fade, Economy Put Democrat On Top

 

Mikroblogga här. Vad gör du just nu? Läs fler inlägg om USA-valet

2008-09-29 USA-valet, efter första debatten, fördel Obama. Kan McCain komma igen?
2008-09-27 Poströstningen har redan börjat i USA-valet! Fördel för Obama eller McCain?
2008-09-27 USA-valet: Varför Barack Obama vann den viktiga debatten mot John McCain
2008-09-27 USA-valet, generationsväxling eller tillbaks till 30-talet? Vem vann debatten, McCain eller Obama?
2008-09-24 USA-valet: McCain fintar igen, kan han utmanövrera Obama?
2008-09-23 USA-valet, gör det något vem som vinner? Finns det underliggande trender?

[tags]2008 Election, 2008 Elections, Barack Obama, Barack Obama 2008, Barack Obama Hillary Clinton, Barack Obama Polls, Breaking Politics News, Clinton 2008, Clinton Super Tuesday, CNN, Hillary Clinton, Hillary Clinton 2008, Hillary Clinton Polls, Independent Voters, Independent Voters McCain, Obama 2008, Republican Primary, Breaking Politics News, Barack Obama, Barack Obama 2008, David Plouffe, White House, David Axelrod, Vita Huset, Valkampanjen i USA,First Vp Debate, Palin Biden Debate, Thursday Vice Presidential Debate, Thursday Vp Debate, Vice President, Vice Presidential Debate, Vp Debate, Vp Debate Schedule, Vp Debate Time, When Is Vice Presidential Debate, When Is Vp Debate, Politics News[/tags]

0 thoughts on “USA-valet. Quinnipiac visar: fördel Obama i Florida och Ohio

  1. Johnny

    Visst har Obama vind i ryggen, på Real Clear Politics leder han med 5.3% över McCain idag och det är den högsta siffran jag sett hitills. Att han nu leder klart i Pennsylvania och övertagit ledningen i Florida och Ohio kan ju inte bli mera positivt med hänsyn till att det är elektorerna som räknas, nu gäller att det håller i sig och jag kan inte tänka mig att världens största finanskris blåser över nyhetscykeln på flera veckor. Hade vi inte haft bankkris nu så hade media och McCain pratat om Venzuela och Ryssland, vapen och kärnkraft och då skulle det antagligen varit svårare för Obama.

    Obama’s tal i senaten var mycket bra, han utnyttjade tillfället att visa ledarskap, visa på hur krisen kan lösas, vilka värderingar och prioriteringar som skall gälla, att detta kanske inte var den perfekta billen men den bästa vi kan komma upp med och att detta är första steget och sista steget att rädda både Wall Street och Main Street, pratade om skattesänkningar för working families, Obama tänker på arbetare och företagare i första hand och i andra hand på Wall Street, men vi måste rädda Wall Street för att rädda Main Street, ungefär så. Jag tycker att han kommer till sitt bästa framförande hitills, allvaret, ledarskapet, förmågan att utrycka sig och tala och framföra ett tydligt och mycket välskrivet tal som gav en känsla av att Obama kommer att ta ansvar för USA’s ekonomi och reda ut alla problem och hänga alla skurkar på Wall Street och rädda alla på Main Street från depression och massarbetslöshet och masshemlöshet, han pratade om fiscal desciplin, vilka program som skall avslutas och vilka som skulle prioriteras som skola, sjukvård, energi.

    Jag har aldrig sett en senator som är presidentkandidat som i direktsänd TV talar inför senaten i ett sådant här avgörande ögonblick så kändes han som den nya ledaren för USA och inte Bush, det var presidentlikt, statsmannamässigt. Det borde vara lättare för senatorerna att rösta emot sina väljares vilja i alla fall de 2/3 som inte väljs om den 4/11, i kongressen väljs ju alla ledamöter om vartannat år.