Politik

USA-valet: rasism ger vika för den växande ekonomisk katastrofen i USA

Även om man inte ser många öppna tecken på rasism här i Silicon Valley så grasserar den förvånansvärt öppet bland lågutbildade på många ställen i USA.

Som Wall Street Journal skriver (se nedan) så blev facket på en av de stora bilfabrikerna i Kokomo i Indiana så sent som för två veckor sedan chockade att höra arbetare säga” Jag tänker inte rösta på den n-ggern”. Samtidigt vägrade många arbetar-kvinnor att ens ta emot vallitteratur med Obama bild på.

Om man nu tänker på att det här är i nordstaten Indiana och inte ens i sydstaterna så kan man förstå hur svårt det har varit för Obama att kämpa sig fram till sin ledarposition i presidentvalet.

 

Mer om USA-valet:

RealClearPolitics Memorandum

Mikroblogga här. Vad gör du just nu? Läs fler inlägg om Fackföreningar

2007-09-05 Kan USA sprida demokrati om man inte uppmuntrar fackföreningar? Phil Fishman i American Interest om fackföreningar och demokrato
2007-09-04 Kommer fackföreningarna tillbaks i USA? Facket, Den Kristna Högern och det moderna USA
2006-04-07 Fackföreningar i USA
2004-10-25 Bushs andra krig, mot fackföreningarna

0 thoughts on “USA-valet: rasism ger vika för den växande ekonomisk katastrofen i USA

  1. Bertil Wennergren

    Jag hoppas du har rätt. Men tänk nu fyra år framåt: Det är inte särskilt troligt att Obama kommer att kunna lösa den här krisen på fyra år. Troligen blir det hårda tider, mycket hårda, vad han än tar sig för. Sen blir det val igen. Hur kommer det att låta då? “Tiden med Obama har varit den svåraste tiden i mannaminne. Aldrig mer Obama!” Och sedan kommer republikanerna tillbaka stort…

  2. Lennart

    Bertil: Bra påpekat men i det här fallet tror jag faktiskt inte att skillnaden kommer att bli speciellt stor. Det ekonomiska läget här i USA är så katastrofalt att alla människor, inklusive jag själv, är vettskrämda för framtiden. Jag tror att det här är ett speciellt fall.

  3. Bertil Wennergren

    Men glöm inte att det är en sak att säga något till intet förpliktigande i en opinionsundersökning, och en helt annan sak att faktiskt rösta i ett riktigt val. Det skulle inte förvåna mig om valsiffrorna till slut visar sig avvika en hel del från opinionsundersökningarna – åt det ena eller det andra hållet…