Politik

Hans Bergström otäcka angrepp på Obama i DN

Hans Bergström på FORES.

Jag blir alltid väldigt förvånad när jag hittar svenskar som stöder George Bush och John McCain.

En del är helt öppna med sin ideologiska renlärighet som Sofia Nerbrand som stolt utropar:Därför är jag republikan. Det är inte mycket man kan göra annat än skaka på huvudet och rekommendera en personlig politisk coach.

Hans Bergström är betydligt lömskare. Han försöker framställa sig själv som en objektiv observatör som bara råkar vara för George Bush och John George McCain därför att de är för “frihandel” eller vad dagens alibi heter. Det brukade vara Irakkriget och det påminner om de svenskar som var för Mussolini för att han fick tågen att gå i tid. Och Obama är inte alls emot frihandel trots allt vad McCain påstår.

Nu senast går Bergström till ett synnerligen otäckt angrepp på Obama i DN: Vem är Barack Obama? som direkt kopierar McCains angrepp med det undantaget att Bergström också drar upp pastor Wright, något som McCain till sin heder har sagt inte hör hemma i presidentvalet.

Men för Bergström är alla knep OK så länge som han kan få svenskarna att tro att Obama är, låt mig se nu, en kommunist-terrorist-influerad antiamerikan.

Och sedan drar han upp den gamla trötta William Ayers från 1960-talet när Obama var sju-åtta år, en man som inte alls har gjort Obama till en terroristsympatisör som Bergström vill låta påskina. Ayres är också någon som amerikanerna redan har sagt är helt perifer och inte har något med valet att göra.

 

Mikroblogga här. Vad gör du just nu? Läs fler inlägg om Obama

2008-10-15 USA-valet: Barack Obamas största debattseger över John McCain hittills!
2008-10-15 USA-valet: McCain – dead man walking. Whao, storseger för Obama!
2008-10-15 USA-valet, Obamas försprång märks i den viktiga TV-reklamen
2008-10-14 USA-valet: sista debatten, fördel Obama, Obamas suberba kampanjorganisation
2008-10-12 USA-valet: McCains personangrepp på Obama går inte hem. Republikanerna allt oroligare
2008-10-12 USA-valet. Varning: Obama har långt ifrån vunnit än.

[tags] Debate Presidential, Hofstra Debate, Mccain Debate, Mccain Obama Debate, McCain-Obama Debate, Obama Debate, Obama Mccain Debate, Obama Mccain Debate, Obama Mccain Debate New York, Obama Mccain Wednesday Debate, Obama Wednesday Debate, Pres Debate, President Debate, Presidential Debate, Presidential Debate 2008, Presidential Debate New York, Presidential Debate News, Presidential Debate Results, Presidential Debate, Presidential Debate, Presidential Debate Wednesday, Presidential Debates, The Presidential Debate, Third Presidential Debate Video, [/tags]

0 thoughts on “Hans Bergström otäcka angrepp på Obama i DN

 1. Christer W

  Sandbuzz, du förstår inte ordet borde. Om jag säger att du inte borde få gå på lina, så betyder det inte att du inte får gå på lina. Det betyder bara att du är så jävligt dålig på att gå på lina, men ingen tänker hindra dig från att falla ner.
  Med andra ord, borde är ett sånt där svenskt kryptisk ord som bara nästan infödda förstår betydelsen av.

 2. sandbuzz

  “När t.o.m. många inom MUF är för Obama är det hög tid för DN att porta Bergström”

  “Vilka amatörer! De borde inte få göra video alls”

  Bra exempel på förbudsvänsterns tankeverksamhet och intolerance!

 3. sandbuzz

  Bossebus, Sarah Palin är en ‘down to earth’ kvinna, fembarnsmor, yrkeskvinna, f.d borgmästare, guvernör i Alaska, pro-life och kristen, och har gått från praktiskt taget totalt okänd till world famous under sju veckor, vänstermedia inkl. SNL gör ‘fun of her’, det är fascinernade… 😉

  Jag känner ingen annar människa som har gått igenom samma transformation, gör du?

  Nästan lika mycket Obama har gått från okänd till världsberömd, men under två år, det är också fascinernade…

  Vad är amerikansk vänstermedia? Oh kom igen nu, den Liberala median anses i Nordamerika vara vänster…

  Jag sa inte att de är “approved”, utan Obama kommer att bli testad, det har du från Biden’s egen mun… Det är osannolikt att McCain blir testad…Hans ‘hökaktighet’ är mera känd…

  Amerikanska intressen” Jaja, en ambassad, en militärbas etc., använd fantasin Bossebus…

 4. Bossebus

  Sandbuzz:

  Nyfiken som jag är,vad är så fascinerande med Palin?

  Vad är ‘amerikansk vänstermedia’?

  Jag har svårt att tro att någon av kandidaterna är ‘testade’ (and approved) för händelser typ 9/11.

  Vad är det för ‘amerikanska intressen’ herrarna (eller damen) skall reagera på?
  Och hur?

  Allvarligt alltså.

 5. sandbuzz

  Mattias, han tycker tydligen inte om YTTRANDEFRIHET för oppositionen, dom bör nog hålla käften, medan Lennart själv värnar om sin egen yttrandefrihet på denna blogg så han kan demonisera kristna, midwest, south och oppositionen mot Obama…

  Lennart, jag är konservativ och gillar faktiskt Obama, men vet inte om han är ready att bli President, lika litet som Palin är ready om något skulle hända McCain, fast jag gillar och är facinerad av Sarah…

  Märkligt hur amerikansk vänstermedia hackar på Palin, och håller tyst om Biden, med undantag för Biden’s dåraktiga uttalande (även om det är sant) om att han garanterar att “de” kommer att testa Obama med en katastofisk händelse, precis som de testade George W. Bush 9/11…Jag tror Obama kommer att låsa in Biden i en bunker nu tills valet är över…:-)
  Obama är känd över hela världen nu, men okänd hur han reagerar inför t.ex. en ny terrorattack på amerikanska intressen overseas eller på hemmaplan. McCain kommer inte att testas, han och hans anti-terror synpunkter är kända i åratal…

 6. Jinge

  Vilka amatörer! De borde inte få göra video alls, bildbehandlingen under all kritik liksom ljudet. Den videomakaren borde bli skogsarbetare.

 7. Peter

  Ja, det börjar bli en smått surrealistisk upplevelse att läsa DN:s ledarsida. Mer av The Bill O’Reilly Show än en seriös morgontidning.

 8. Mattias

  Lennart, vad tycker du egentligen om Yttrandefrihet? Man ska alltså portas från DN för att man har tänkt igenom sin position i valet ordentligt?

 9. Kurt

  Och Centerpartiets tankesmedja FORES – Forum för Reformer och Entreprenörskap, som producerat detta dravel, gör det på ett pinsamt dåligt sätt. Centern har pumpat in många miljoner från sina tidningsförsäljningar i FORES, och så har de inte ens råd att köpa en soffa som är tillräckligt stor!!!!! De verkar inte heller kunna/ha råd med riktig belysning.

 10. Henrik

  Det komiska (eller kanske tragiska) med alla dessa frihandels-religiösa som kallar Obama för marxist och socialist är ju att Obamas skatteplan som de gillar att kalla för extrem och kommunistisk faktiskt ligger lägre än högerikonen Reagans skattenivåer. Det visar kanske hur debatten vridits löjligt mycket höger ut de senaste 10-15 åren.