Politik

Bränderna i Los Angelesområdet i Kalifornien blossar upp på nytt

Foto Det Progressiva USA. Lyxvillor i bergen ovanför Silicon Valley. 15/11/2008.

Bilden ovan som jag tog uppe i bergen ovanför Silicon Valley i morse visar varför det brinner så lätt här i Kalifornien.

Vad bilden inte visar är att det är nära 30C idag i mitten av November och torrt som fnöske här uppe i det snustorra gräser bland buskarna och träden. Allt som behövs är en enda cigarett och hela bergssidorna flammar upp.

Nu är det inte här utan i södra Kalifornien som det brinner, men trots det är landskapet det samma, villor som ligger insprängda i den torra vegetationen. Och det är fint som den att bo uppe i bergen, de här villorna kostar säkert minst $5 miljoner och upp. Med tanke på att många villor nere på slätten bland proletärerna där jag bor, dock inte min, går på över två miljoner så är det inte så konstigt.

Louis Sahagun, Nathan Olivarez-Giles och Rich Connell skriver i Los Angeles Times om dagens bränder
Southern California fires burn hundreds of homes; thousands threatened

The newest of the blazes were spreading rapidly through canyons and neighborhoods of Orange County. At least 20 homes burned in Yorba Linda and fire was surrounding Brea Olinda High School, which was barely visible through dense smoke. Parts of the 91 and 57 freeways were shut down. And flames had jumped south across the 91 into the Anaheim Hills.

 

Mikroblogga här. Vad gör du just nu? Läs fler inlägg om Bränder

2008-10-14 Bränderna i Kalifornien: se hur Kalifornien står i lågor
2008-07-05 Fortsatt oro om skogsbränderna i Kalifornien
2008-06-25 Skogsbränderna i Kalifornien, nu på Google Maps
2008-04-27 Skogsbränderna i Sierra Madre i södra Kalifornien
2007-11-25 Malibubränderna under kontroll, 49 villor förstörda, Hollywoodstjärnorna utom fara
2007-11-24 Malibubränderna från amerikansk horisont

[tags] Silicon Valley, Kalifornien, California, The Tea Fire, Montecito, Santa Barbara, Skogsbränder i Kalifornien, Bränder i Kalifornien, Kaifornien-bränderna. California Fires. Fires in California Montecito fire, Santa Barbara Fire, Hollywood[/tags]

0 thoughts on “Bränderna i Los Angelesområdet i Kalifornien blossar upp på nytt