Politik

Fattigmobiler, finanskrisen förändra mobiltelefonin i USA

[print_link]

Min äldste son som bor uppe i Seattle har berättat hur förvånad han är att många av hans vänner som inte tjänar speciellt mycket pengar håller sig med de allra senaste mobiltelefonerna. Hur de kan få ihop till över $1000 per år för en iPhone eller Blackberry är ett mysterium.

Precis som i Sverige håller mobilföretagen prisnivån artificiellt hög genom att kräva två-årskontrakt och höga månadsavgifter, men den senaste mobilen har blivit en statusgrej bland de unga, för att inte tala om vuxna amerikaner, och då tar man hellre lån än att vara utan.

Men nu när finanskrisen biter allt mer så börjar allt fler leta efter alternativ. Mobilföretagen har alltid erbjudit s.k. förbetalda mobiler utan kontrakt. Man får ett visst antal minuter och betalar sen ingenting mer. Nu håller försäljningen av de här fattigmobilerna på att ta fart, något som på sikt kommer att förändra mobilmarknaden här i landet.

 

Mikroblogga här. Vad gör du just nu? Läs fler inlägg om Finanskrisen

2008-11-24 Är Tim Geithner rätt val för USA-ekonomin? Kan Obamas ekonomiska team klara finanskrisen?
2008-11-16 Miljoner amerikaner utan socialt skyddsnät i finanskrisens USA
2008-10-17 Finanskrisens USA. Tro det eller ej: amerikaner börjar söka jobb utomlands!
2008-10-08 Finanskrisen i USA: kan det bli värre, bolånekrisen förvärras ytterligare
2008-10-06 Slutet på USA:s stormaktsställning. Finanskrisen i USA nu global lågkonjunktur.
2008-10-03 Finanskrisens USA: Räddningspaketet räcker inte

[tags] Silicon Valley, IT, Datorer, Mobiler, cheat cell phones, Mobiltelefoner i USA, Finanskrisen, Pre-paid cellphones [/tags]