Politik

Pho Minh i Cupertino: Vietnamesiska noodlerestauranger i Silicon Valley värmer på vintern

Foto Det Progressiva USA. 14/12/2008.

[print_link]

Dagen efter Lucia, en morgonprommenad i ett folktomt och kylslaget Cupertino. Frost på tagen även om den lovade snön uppe i bergen uteblev.

Vietnamesiska Pho- alltså noodle-restauranger finns överallt här i Silicon Valley och konkurrensen dom emellan är hård.

 

Det finns en klar hieraki mellan olika restaurangtyper här i området. Pho-restaurangerna är typiska billiga lunchrestauranger där man får en stor ångande skål noodlar. Menyn är begränsad men de är restaurangerna har blivit mycket populära även bland amerikanerna här i området, speciellt de som liksom de flesta av oss de här dagarna, måste vända på slantarna.

De koreanska restaurangerna verkar vara av samma typ, billiga lunchställen med mycket kimchi, tyvärr inte min älsklingsrätt, men kinesiska restauranger finns i alla prisklasser, allt från billiga lunchställen nere i Milpitas till litet mer exklusiva dimsunställen och hela vägen till mycket exklusiva restauranger för den snobbiga nobblessen uppe i Palo Alto.

Konstigt nog verkar det inte finnas några billiga japanska lunchrestauranger häromkring vad vi har kunnat hitta.

En frusen söndag i Silicon Valley December. Inte ens med bästa vilja i världen skulle man kunna mista det för ett fuktigt Haiphong eller Ho Chi Minh City och var man än letar i Pho Minh så inte hittar man någon baskerklädd Andre Malraux i ett hörn skrivande La Tentation de l’Occident. Trots det skulle passa bra en en skål ångande Vietnamesiska noodlar i kylan just nu.

 

Mikroblogga här. Vad gör du just nu? Läs fler inlägg om Cupertino

2008-12-07 California lifestyle: Trader Joe’s i Cupertino i början av December
2008-09-06 Videobloggen från Silicon Valley: Det nya Cupertino växer fram
2008-09-01 Videoblogg från Silicon Valley: Apple i Cupertino
2008-08-22 Oak Park i Cupertino: Det goda yuppie-livet i Silicon Valley i Kalifornien
2008-08-16 Lördag med vandrande indier i Memorial Park i Cupertino i Silicon Valley
2008-08-10 Starbucks i Cupertino symboliserar det nya människovänliga Kalifornien

[tags] Silicon Valley, Kalifornien, California, San Francisco, Cupertino, Sunnyvale, Palo Alto, Pho Minh, Restauranger, Vietnamese restaurants, Restaurants in Silicon Valley[/tags]