Politik

En bister Jul på Fry's Electronics i ett deprimerat Silicon Valley

[print_link]

Fry’s Electronics

Det var när mina barn nådde tonåren under sin uppväxt här i Silicon Valley som de upptäckte Fry’s Electronics, den gigantiska hangarliknande eletronikaffären i Palo Alto.

Vi brukade köra upp till Palo Alto mest var och varannan helg och gå runt och titta på alla de tiotusentals datorkomponenterna i den gigantiska överfyllda affären med sitt vilda västernmotiv som mest liknade ett helt köpcentrum i någon medelstor svensk stad.

Det var här som alla datafrälsta hobbyentusiaster kom för att köpa byggstenarna till sina hembyggda datorer. Det var här man kunde kolla de senaste processorerna, hårddiskarna, datorhöljena, fläktarna, CDn, DVDn, bärbara datorer, kablar, USB-diskar, allt fanns på Fry’s, och ingen annanstans.

 

[tags] Silicon Valley, Kalifornien, California, San Francisco, Cupertino, Sunnyvale, Palo Alto, Fry’s Electronics[/tags]

0 thoughts on “En bister Jul på Fry's Electronics i ett deprimerat Silicon Valley

 1. Björn Nilsson

  Det som är kris hos oss (i Sverige och Californien menar jag) är väl rätt normala levnadsvillkor för stora delar av Jordens befolkning. Kanske bra med en påminnelse, någon som viskar i våra öron “du är inte odödlig, särskilt inte om du slarvar med Jordens resurser”.

  Hur är det, går inte staten Californien i konkurs i februari förresten, och hur går det då med alla progressiva initiativ? Kan en bankrutterad delstat vara ledande?

 2. Bosse

  Ja det är tufft nu, men på nedgångar följer alltid uppgångar så det är bara att övervintra och se framtiden an. Jag tror egentligen att det snackas för mycket om krisen för det är så otroligt mycket psykologi i detta att krissnacket till slut blir en självuppfyllande profetia.

  “Ajdå är det kris då får vi se om vårt hus och dra ner på verksamheten, vi varslar genast trehundra man i förbyggande syfte”
  Lite överdrivet kanske men helt klart påverkas hela vårt samhälle negativt av allt krissnack. Den nedåtgående spiralen förstärks.

  Här I Sverige är det visserligen också en ordentlig nedgång men frågan är om inte – för vår del – krisen i början på 90-talet var värre.

  För att avsluta med något positivt, bra att du infört preview-funktionen igen 🙂