Politik

Inbeddbar realtids-TV från bloggen Det Progressiva USA via Justin TV

[print_link]

Watch live video from dpublogg’s channel on Justin.tv

Här är förste versionen av realtidsvideo från bloggen.

Klicka på pilen, obs det tar några sekunder för videon att starta.

Det här är inte dumt även om innehållet kanske inte är sådär enastående spännande utom om man tycker om telefontrådar och moln.

Men såhär ser det alltså ut där jag bor i hjärtat av Silicon Valley och jag skall ändra på kameran så att den visar gatan framför huset om några dar.

Det finns två knappar längst ner till höger på videon, om ni klickar på den ena kan ni chatta och om ni klickar på den andra kan ni se en helskärmsversion av videon. Lämna en hälsning om ni vill.

NI kan också klicka bort reklamrutan som hoppar upp efter några sekunder.

Skall ändra på kameran litet i morgon.

Kameran är en 2 megapixel Logitech Webcam Orbit AF med en USB-kabel som jag har kopplat in på en litet reservdator som jag har. Sedan loggar jag på Justin TV och installerar en plugin i i Firefox och det är allt jag behöver göra.

Men det betyder också att jag måste ha en dator påkopplad hela tiden. Det går inte att koppla kameran till en router.

Kom ihåg att det kommer att vara mörkt fram till kl 16:00 i morgon Annandan svensk tid. Sedan bör ni kunna se solen gå upp och.

Hade man ett akvarium eller några hundvalpar eller eller kanske några av de tungt beväpnade festarna kring Stureplan så skulle den här videon bli litet mer spännande. Nu får jag nöja mig med en och annan fågel på telefontrådarna och litet moln i bakgrunden. Hur som helst ett första steg in i videoåldern.

 

Läs fler inlägg om Silicon Valley

[tags] Silicon Valley, Kalifornien, California, San Francisco, Cupertino, Sunnyvale, Justin TV, Realtids TV[/tags]

0 thoughts on “Inbeddbar realtids-TV från bloggen Det Progressiva USA via Justin TV

 1. Bossebus

  http://www.webbkameror.se/webbkameror/stureplan/index.php

  Kul med bilder…att skicka ut egna har ju funnits länge tex yawcam.com programmet eller andra webcamrelaterade (betal)siter och porrditon.

  justintv går lite mittemellan porrsiterna och hemmapularna/Utube och hemladdarna.
  Dvs du ser oskyldiga saker som din alternativt direktsända TV-program från diverse håll eller fjortisar+ som ormar sig i sin säng…. oh well.

  Åter igen. För och nackdelar.

  Men lite kul för så enkelt!

 2. Bosse

  Du verkar bo i ett väldigt lugnt villaområde. Det såg ut som en stillbild ända tills jag såg ett litet djur som sprang på telefontråden, kanske en ekorre?

  Klockan är nu ca. 21.25 svensk tid så det bör väl vara middagstid borta i SV denna annandag 2008 som, åtminstone här i Sverige, nu går mot sitt slut.