Politik

Låter Barack Obama Israel krossa Gaza innan han tar makten?

[print_link]

Israel har gått starkt ut de senaste veckorna för att markera att man inte tänker låta Barack Obamas inkommande regering ändra på status quo i Mellanöstern.

Att Obama inte har några som helst sympatier för Palestinierna blev klart under valkampanjen och Justin Elliot har skrivit i Mother Jones om Obamas fientliga inställning till palestinierna: Obama’s Israel Shuffle

Last week, when Barack Obama became the first major candidate to break the silence on the situation in Gaza, he didn’t criticize Israel, whose blockade of a civilian population has been roundly condemned by human rights organizations, nor did he call for restraint from the United States’ top ally in the Mideast. Instead, he fired off a letter to U.N. Ambassador Zalmay Khalilzad with a resounding message—one that could have been mistaken for words straight from the American Israel Public Affairs Committee’s (AIPAC) website. “The Security Council should clearly and unequivocally condemn the rocket attacks against Israel.… If it cannot…I urge you to ensure that it does not speak at all,” Obama wrote, adding he understood why Israel was “forced” to shut down Gaza’s border crossings

 

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad [/tags]

Läs fler inlägg om Palestina

0 thoughts on “Låter Barack Obama Israel krossa Gaza innan han tar makten?

  1. sandbuzz

    Innan han tar makten? Han är väl juridisk ganska så maktlös innan inaguration?

    Sen får vi inte glömma att en majoritet i Palestina valde in Hamas trots att på deras agenda finns utplånandet av Israel. Hur stort är då gemene Palestinens önskningar för en fredlig (utan raketattacker mot Israel) fred med ett stabilt Israel?