Politik

Nästan som Posterous: mejla bilder och video på Twitter med 2tweet

[print_link]Klicka på bilden

En ny intressant använding av en gammal trött teknologi. Precis som det fantastiska bloggverktyget Posterous kommer nu ännu ett startupföretag som har epost som gränssnitt.

2Tweet är ett exempel på en hel genre av startupföretag som använder Twitter som transportmekanism men som sedan lägger till något som Twitter saknar, nämligen diskutrymme för data som bilder och video.

Man kan tänka på Twitter som en stor kabel genom vilken man kan skicka korta meddelanden, 140 bokstäver och mellanslag. Men dessa meddelanden kan peka på mer utförlig information via s.k. TinyURL. Så 2Tweet har samma ide som Posterous.

Man mejlar dom ett mejl med bilder och video och i fallet Posterous text. 2Tweet tar emot meddelandet, plockar ut informationen från mejlet, lägger in bilderna och videona på sin egen disk och länkar sedan till dom med ett TinyURL som 2Tweet sedan skickar vidare till Twitter med litet kringliggande text.

 

[tags]Silicon Valley, IT,Twitter, Social Web, Facebook, Tweetbeep, Web 2.0[/tags]

Läs fler inlägg om Twitter