Politik

Israels brutala övergrepp mot civilbefolkningen i Palestina.

[print_link]

“Ingen nation skulle i längden acceptera att den egna befolkningen blir beskjuten med raketer” Utom givetvis palestinierna.

Det finns faktiskt internationella regler för vad en ockupationsmakt får och inte får göra och Israel har för länge sedan brutit mot dom alla.

Man får t.ex. inte driva ut den ockuperade befolkningen från sina hem, man får inte döda civila och framför allt inte barn, ockupationsmakten har ett ansvar för den ockuperade befolkningen, man måste se till att de får mat, kläder och sjukvård. men Israel har för länge sedan brutit mot alla regler som någonsin har formulerats för hur en ockupationsmakt skall uppträda. Med den amerikanska och bör det tilläggas, svenska regeringens goda minne.

Så här skrev The Special Rapporteur on the situation of human rights on Palestinian territories occupied since 1967, Richard Falk i början av December:

Last week, Karen AbyZayd, who heads the UN relief effort in Gaza, offered first-hand confirmation of the desperate urgency and unacceptable conditions facing the civilian population of Gaza. Although many leaders have commented on the cruelty and unlawfulness of the Gaza blockade imposed by Israel, such a flurry of denunciations by normally cautious UN officials has not occurred on a global level since the heyday of South African apartheid.

Men när ständigt nya övergrepp mot den palestinska befolkningen sker så händer alltid samma sak. 1) ett antal svenska akademiska folkrättsexperter skyndar ut i medierna och förklarar att Israel visst har rätt att “försvara sig” mot den ockuperade befolkningen som är dum nog att motsätta sig de nya kolonierna och protestera mot svälten och döden i det väldiga ghettot i Gaza.

Sedan kommer Per Ahlmark och Cecilia Wikström och Forum för Levande Historia och utnämner alla som inte stöder de senaste övergreppen till antisemiter.

Sedan har vi personer som Jan Joel Andersson på Utrikespolitiska institutet som läser direkt ut den Israeliska regeringens senaste segerbulletiner: Israel är berett att betala ett internationellt pris för operationen

… man bombar ju inte i blindo, Israel kan ju inte rimligen ha någon intention att döda civila palestinier.

Fanns det något militärt alternativ till detta massiva flyganfall?
– Nej, egentligen inte. Man måste göra något, ingen nation skulle i längden acceptera att den egna befolkningen blir beskjuten med raketer. Detta var ett djärvt och överraskande angrepp, men man verkar inte ha uppnått allt det man ville.

Ett djärvt angrepp alltså men samtidigt rapporterar hur Israeliska bombplan har förstört det Islamiska Universitet i Gaza och bl.a. dödat fem flickor

Ewa Jasiewicz, an international volunteer with the Free Gaza Movement in Bayt Lahiya in the north of Gaza, told the BBC she had heard explosions late into the night and had seen local TV reports of a helicopter bombing a mosque and killing five girls.

She said she had seen for herself hospitals desperately overstretched as they struggled with serious casualties.

“Because Gaza is so densely populated, there is no such thing as precision strike – you have glass, brick, shrapnel flying into people’s homes,” she said.

Flickorna var säkert medlemmar i Hamas eller också var de, som Barack Obama skulle säga, “mänskliga sköldar”.

 

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad,Arab-Israeli Conflict, Gaza Airstrikes, Hamas, Israel, Israel Airstrikes, Israel Airstrikes Gaza, Israel Hamas, World News [/tags]

Läs fler inlägg om Palestina

0 thoughts on “Israels brutala övergrepp mot civilbefolkningen i Palestina.

 1. Amer Al-bayya

  Palestina, Araber och irakier ska kráva alla Ersättningar från USA, Storbritannien och Israel ..
  Mer än 60 år av brott, massmord, våld, förtryck, blodbad, ockupation och terror mot Palestina och Arabvärlden. 1917-1948 fick Storbritannien och Frankrike Hjälpa (judar) Att Komma till Palestina som var under Üks styre, med Üks och Frankrikes vapen Fick sionister Bega brott och mord, massmord på palestinier .. 1946-1948 Fick sionister Bega mord och terror mot Storbritannien för Att Storbritannien Lämna Palestina .. 1948-1967 fick 800 000 palestinier Lämna Palestina med våld, mord, massmord och blodbad-dier Yassin och Kafr Qassim-(barn, kvinnor och gravida kvinnor).
  1956 Var UKS, Frankrikes och Israels krig mot Egypten.1967 var Israels krig med stöd och USA Hjälp från, Storbritannien och Frankrike mot hela Arabvärlden. Israel fick ockupera södra Syrien, södra Libanon, en del av Jordaien och Egypten .. Israel hade sin första Atombomb med hjälp av London, Paris och Norge …. 1975 och 1982 var kriget mot Libanon och Israel hade ordning från USA Att kom i Bara 4 mil i Libanon …

  2000 var Hibollah krig mot Israels ockupation i södra Libanon .. 2003 var USAs krig-Bush-krig mot Irak för Israels skull .. USA: s krigsbrott var stora och grova med förbjudna vapen .. Irak som land är slut.Mer Än 600 000 barn dog pga Brist på allt under 14 år …
  2006 var Israels krig mot Libanon, Hizbollah-33 dagar och kund FN Int Stoppa kriget och Bush sa: kriget går vidare .. Med Israels förbjudna vapen och mord på Civila medvetet ..

  2008-2009 var kriget mot Gaza. 22 dagar och väelden Tittar på Hur Israel bomba allt civilt med förbjudna vapen .. FN Var tyst och EU Också .. Bush sa igen: kriget går vidare ..

  VEM betalar Israels brott och terror??. VEM Stödjer ISRAEL: s krig, ockupation OCH ISRAEL: s kärnvapen OCH förbjudna VAPEN??. VEM GER israel alla STÖD OCH HJÄLP I FN?? ..
  USA: s kongress och Aipac Stöd ger alla, vapen och pengar till Israels ockupationspolitik ..
  En stor del av EU: s politiker stödjer och hjälper Israels brott, ockupation och terror .. De här politikerna är skyldiga och olagliga .. EU: s politik är för Israels ockupation av Palestina mot Arabvärlden ..
  Arabvärlden ska kráva alla Ersättningar från USA, Storbritannien och Israel .. Arabvärlden ska kráva Att alla brott ska stoppas, straffas och ersättas likadan .. EU Måste Ändra sin politik i Mellanöstern .. FN Måste ta Sitt ansvar På ett rättvist Sätt .. USA Måste Vara en Rättvis makt och USA: s politik Måste Andras omedelbart ..
  Befria Palestina Innan blir det för skickats .. Vi tackar Sverige och Olof Palme och hans vänner.Sverige är rättvisans hjärta.Tack … Amer Al-bayya ..

 2. Kerstin

  Som sagt, det är det där med hållhakar, vilka har de? Eller handlar det om rena personliga hot? Eller handlar det bara om att köpa ansvariga politiker?
  Några andra tänkbara orsaker kan jag inte föreställa mig. En hel världs ledare kan ju näppeligen anse att det här är förenligt med demokrati och normala rättsprinciper. Anser de det, måste vi konstatera att det är något allvarligt fel på våra politiska system som systematiskt, och utan undantag vad det verkar, vaskar fram och resulterar i sådana ledare.

 3. Marcin

  Den sista delen av posten är mycket viktig. Gång efter gång genom historien fram till idag har vi visat mellanöstern och mindre asien att det inte hjälper att klä sig i västerländska kläder.