Politik

Israel sätter in amerikanska GBU-39 smartbomber mot Gaza

[print_link]

GBU-39 Small Diameter Bomb

Precis som under Spanska Inbördeskriget blir kriget i Gaza ett laboratorium för de senaste vapnen, i det här fallet de amerikanska GBU-39-bomberna som man nu kan utvärdera i den tättbefolkade Gazaremsan.

GBU-39-bomberna blev klara för litet mer än ett år sedan och det här är den första gången vapnet sätts in mot tättbefolkade civila områden. Pentagon kan nu utvärdera deras effektivitet och göra förändringar baserat på resultaten i Gaza.

Idén är att man skall kunna bomba sönder infrastruktur i tättbefolkade områden medan man håller de direkt civila förlusterna nere. Vapnen sägs ha en 50% chans att slå ner inom 5-8 meter av målet.

Yaakov Katz skriver i Jerusalem Post om hur Israel sätter i amerikanska smartbomber mot Gaza: IAF uses new US-supplied smart bomb

 

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad,Arab-Israeli Conflict, Gaza Airstrikes, Hamas, Israel, Israel Airstrikes, Israel Airstrikes Gaza, Israel Hamas, World News [/tags]

Läs fler inlägg om Palestina