Politik

Demotix: kan Webb 2.0 och sociala nätverk rädda liv och stoppa bombkriget mot Gaza?

[print_link]Klicka på bilden.

Web 2.0-teknologin och sociala nätverk spelade en avgörande roll i årets presidentkampanj här i USA.

Kan Web 2.0-teknologin hjälpa till att rädda liv och stoppa bombkriget mot Gaza?

För 20 år sedan hade de amerikanska nyhetsmedierna varit helt dominerande men idag kan Al Jazeera visa oss vad som händer “på andra sidan kullen” som den brittiska militärhistorien Basil Henry Liddel Hart uttryckte det.

 

Läs fler inlägg om Gaza

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad,Arab-Israeli Conflict, Gaza Airstrikes, Hamas, Israel, Israel Airstrikes, Israel Airstrikes Gaza, Israel Hamas, World News [/tags]

0 thoughts on “Demotix: kan Webb 2.0 och sociala nätverk rädda liv och stoppa bombkriget mot Gaza?

 1. Kerstin

  Lenart sriver Många krig skulle ha stoppats i sin linda om folk bara hade vetat vad som var på gång.
  Nej då Lennart. Så länge det finns fattiga som inte kan (läs “inte får”) försörja sig anständigt, kommer det alltid att finnas de som ställer upp och krigar – mot betalning. Det är ingen slump att alltfler av Västländerna överger den allmänna värnplikten för att istället införa legoarméer (som även Sverige håller på att göra nu).
  Vad detta kan komma att innebära i förlängningen vill jag inte ens tänka på. Det vill man inte om man vet att Hitler i hög utsträckning värvade sina anhängare och folk till nazisternas armégrupper och våldsverkare” ur gruppen av “överblivna” krigsveteraner från 1:a världskriget ex. män som pga arbetslöshet inte hade jobb och som pga av krigsskador av psykisk art inte kunde återanpassas till ett normalt liv. USA dras ju fortfarande med Hells Angels, som är en organisation med samma ursprung, och som nu, i de nyliberala arbetslöshettiderna sprider sig över hela Västvärlden.

 2. Gregor

  “Förhoppningsvis kommer sajter […] stoppa framtida krig.”

  Varje pinne har två änder. Den andra änden heter NSA, FRA, NKM (nya kinesiska muren).