Politik

Webben blir flerspråkig, minskar USA:s stormaktsställning?

[print_link]

En av orsakerna till USA:s makalösa ställning i världen är att USA bättre än något annat land sedan Romarriket dominerar de internationella medierna.

Hollywoodfilmer, TV och den allerstädes närvarande amerikanska reklamen har gjort det amerikanska samhället till den guldstandard mot vilken allt mäts. Det är de amerikanska medierna som definierar hur vi klär oss, vad vi äter, tänker, hur vi lever våra liv. USA:s stormaktsställning är i första hand inte baserad på militärmakt eller ens ekonomisk makt, den är baserad på medialt inflytande.

Men som Daniel Sorid skriver i New York Times, USA:s och engelskans ställning på webben är på tillbakagång och andra regionala språk blir allt viktigare: Writing the Web’s Future in Numerous Languages

 

[tags] Silicon Valley, IT, Datorer, Datavetenskap, webben, World Wide Web, Web 2.0, Mashups, Media, Facebook, Google [/tags]

Läs fler inlägg om Webben

2 thoughts on “Webben blir flerspråkig, minskar USA:s stormaktsställning?

  1. Lennart

    Alber: Tack för tipset, skall kolla. Som du vet har Bara Obama sagt att han är beredd att öppna förhandlingar med den kubanska regeringen. Den bästa informationen om dagens Kuba får du på Yoani Sánchezs blogg Generation Y .

Comments are closed.