Politik

Irak tar över den Gröna Zonen i Bagdad, men USA behåller kontrollen.

[print_link]

Irak tog över Gröna zonen i Bagdad rapporterar den finska radion:

Irakiska myndigheter har tagit över ansvaret för den så kallade Gröna zonen i Bagdad. USA lämnade över ansvaret för säkerheten i zonen till irakiska myndigheter i dag.

Det symboliskt viktiga ögonblicket firades med en kort ceremoni där Iraks flagga hissades upp i centrum av den Gröna zonen.

Iraks regering och parlament samt flera utländska ambassader finns inom det hårdbevakade området.

Det här låter ju positivt men ingenting är vad det verkar i Mellanöstern och verkligheten är att amerikanska trupper fortsätter att bevaka den Gröna Zonen som nu kallas den Internationella Zonen.

 

[tags] USA, Irak, Iran, Baghdad, Balad Air Base, Camp Freedom, Green Zone, Den Gröna Zonen [/tags]

Läs fler inlägg om Irak

9 thoughts on “Irak tar över den Gröna Zonen i Bagdad, men USA behåller kontrollen.

 1. Johnny

  Ni har ju inga argument att komma med, bara en massa trams och fantasier. Ni måste lära er att skilja på era egna fantasier och verkligheten. FN:s resolution 1723 är ett faktum.

 2. Bossebus

  Lennart:

  Undras om inte jorden är platt egentligen…

  Det kanske finns anledning att bli mörkrädd?

 3. Johnny

  Vem är det som tror på Gud eller skojar?

  Det är ett faktum att den internationella närvaron i Irak i dag grundar sig på en begäran av Iraks regering och ett beslut av FN:s säkerhetsråd, resolution 1723.

  Responding to a request by the Iraqi Prime Minister, the Security Council today extended the mandate of the multinational force in Iraq until the end of next year, deciding that it should be reviewed at the request of that country’s Government or no later than 15 June 2007. The Council also declared that it would terminate the mandate earlier if requested by the Government of Iraq.

  http://www.un.org/News/Press/docs/2006/sc8879.doc.htm

  Föreslår att vi håller oss till faktum och inte till någon Guda tro.

 4. Johnny

  Det föreligger ingen ockupation av Irak. Utländska trupper är där på begäran av den demokratiska regeringen i Irak.

  Det är alldeles utmärkt att ansvaret för säkerheten nu överförs till de irakiska myndigheterna. Irakierna måste ju själva ta ansvar för sin egen säkerhet och sin egen demokrati och själva se till att få slut på våldet mellan sunnimuslimer, shiamuslimer och kurder.

  Det verkar som om utvecklingen går allt bättre i Irak och förhoppningsvis lyckas de säkra sin demokrati och uppnå lugn och ro. Sedan borde de bygga en staty över George W Bush som befriade dem från diktatorn och massmördaren Saddam Hussein. Folken i Kina, Saudiarabien, Syrien får fortsätta att leva under diktaturens tyranni.

Comments are closed.