Politik

Barack Obamas och Israels långsiktiga politiska mål med att krossa Gaza

[print_link]

Israels invasion av Gaza är nu i full gång efter grönt ljus från president Bush och man får anta, både Barack Obama och EU.

Målet verkar vara att för alltid krossa det civila samhället i Gaza som Hamas har byggt upp under de senaste fyra åren. Den växande palestinska medelklassen skall förintas och med den palestiniernas möjligheter att någonsin styra sig själva.

Sedan skall, som Steven Lee Myers i New York Times, (USA-tränade) Fatah trupper antagligen sättas in för att ta över makten från Hamas, som efter påtryckningar från USA och EU vann de demokratiska valen i Gaza för fyra år sedan.

Det kommer antagligen att bli ett mycket blodigt inbördeskrig som ytterligare kommer att föröda Gaza och döda tusentals människor.

Vad vi ser just ikväll svensk tid är ett klassiskt Blitzkrieg där befolkningen drivs ut från sina hem i natten och universitetet, moskéer, fabriker, skolor, affärer, bostäder allt jämnas med marken av avancerade stridsvagnskolonner understödda av bombplan. Hela det civila palestinska samhället bombas, allt förstörs, hela det civila samhället bombas tillbaks till stenåldern..

Steven Lee Myers skriver i New York Times om Barack Obamas långsiktiga mål i Palestina:

Then, as Martin S. Indyk, a former American ambassador to Israel, argued, an international peacekeeping force made up of Turkish and Arab troops could clear the way for a restoration of political control in Gaza by President Mahmoud Abbas, who heads the Fatah movement and is titular president of all Palestinians, but in reality is the weak leader of only the West Bank.

A two-state treaty could follow, and then perhaps peace between Israel and Syria, leaving Iran isolated behind the buffer of a newly democratic and peaceful, if not particularly friendly, Iraq.

Israels strategiska problem är att en långvarig fred med palestinierna inom några årtionden kommer att leda till en palestinsk majoritet. Det är med stor säkerhet för att förhindra det som man nu vill krossa Gaza och dess 1.5 miljoner innevånare.

 

Läs fler inlägg om Gaza

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad,Arab-Israeli Conflict, Gaza Airstrikes, Hamas, Israel, Israel Airstrikes, Israel Airstrikes Gaza, Israel Hamas, World News [/tags]

5 thoughts on “Barack Obamas och Israels långsiktiga politiska mål med att krossa Gaza

 1. Lennart

  Johnny: Det som intressar mig är vad som sker bakom kulisserna. Att Israel har ett alibi är helt naturligt. Det är också kristallklart att Israel alltid har agerat för att göra en palestinsk stat omöjlig, som Yuri Avnery skriver A Memo to Obama on Israel

  5) All the settlements since 1967 have been built with the express purpose of making a Palestinian state–and hence peace–impossible, by cutting the territory of the prospective State of Palestine into ribbons. Practically all our government departments and the army have openly or secretly helped to build, consolidate and enlarge the settlements–as confirmed by the 2005 report prepared for the government by lawyer Talia Sasson.

  Att EU stöder Israel i offensiven i Gaza är också dokumenterat som jag visar i inlägget. Vad vi inte vet är om EU har skeppat vapen till Israel för offensiven som USA har gjort.

  Men vi kommer säkert snart att få fler detaljer.

 2. Johnny

  Hela ditt inlägg är fullt av dina egna fria fantasier och verkar helt sakna förståelse för verkligheten.

  Att Hamas är demokratiskt valda ger de inte rätt att dagligen beskjuta Israel med raketer. Israel är tvungna att agera för att försöka stoppa Hamas raket attacker.

  En fred med palestinierna i Gaza och på Västbanken påverkar inte demografin i Israel, möjligen kan de palestinska araberna som bor och är medborgare i Israel påverka demografin i Israel.

  Nu menar du tydligen på fullt allvar att Israels attack på Hamas i Gaza är startskottet på tredje världskriget som Bush redan startat enligt dig.

  Var får du alla fantasier i från? Har du rökt grön ost?

 3. Olbap

  Problemet är att Palestinierna i grunden är muslimer, och islam är entydigt: Kristna och judar är icke önskvärda “förvanskare” som ska besegras, dödas eller konverteras. Det finns ingen samlevnad med islam, det är underkastelse eller död. Fråga samtliga kristna i Sverige som flytt undan islam, hur trevligt det är att vara “Dhimmi” – en tredje klassens människa i muslimskt förtryck.

  c. Dar al-Islam and dar al-harb: the House of Islam and the House of War

  The violent injunctions of the Quran and the violent precedents set by Muhammad set the tone for the Islamic view of politics and of world history. Islamic scholarship divides the world into two spheres of influence, the House of Islam (dar al-Islam) and the House of War (dar al-harb). Islam means submission, and so the House of Islam includes those nations that have submitted to Islamic rule, which is to say those nations ruled by Sharia law. The rest of the world, which has not accepted Sharia law and so is not in a state of submission, exists in a state of rebellion or war with the will of Allah. It is incumbent on dar al-Islam to make war upon dar al-harb until such time that all nations submit to the will of Allah and accept Sharia law. Islam’s message to the non-Muslim world is the same now as it was in the time of Muhammad and throughout history: submit or be conquered. The only times since Muhammad when dar al-Islam was not actively at war with dar al-harb were when the Muslim world was too weak or divided to make war effectively.

  But the lulls in the ongoing war that the House of Islam has declared against the House of War do not indicate a forsaking of jihad as a principle but reflect a change in strategic factors. It is acceptable for Muslim nations to declare hudna, or truce, at times when the infidel nations are too powerful for open warfare to make sense. Jihad is not a collective suicide pact even while “killing and being killed” (Sura 9:111) is encouraged on an individual level. For the past few hundred years, the Muslim world has been too politically fragmented and technologically inferior to pose a major threat to the West. But that is changing.

  http://www.jihadwatch.org/islam101/

 4. Olbap

  Varför detta blinda Israelhat? Gaza är inte ockuperat, ändå regnar granaterna över Israel. Och den billiga dramaturgin, där muslimerna visar sina lik, den är bara billig och smaklös. Israelerna skulle kunna visa sina söndertrasade lik efter muslimernas terrorbombningar, men är civiliserade och gör det inte. Problemet är att ni antisemiter (illa dolt judehat, ja) vill inte ha något Israel alls. Vare sig 1948/1967 års gränser gäller för er. Islams hat har blivit vänsterns hat…

 5. Jonte

  The E.U. and the U.N. does not react on African issues as long as no muslims are killed or harmed, whenever muslims are in the trouble-spot, in comes the cavalry of self-righteousness riding. 400+ arab muslim terrorists die, it is called genocide. Half a million africans die at the hands of arab muslim Janjawid militias, nothing happens…

Comments are closed.