Politik

Israel som tröstnapp åt fanatiska och lätt bisarra svenskar och amerikaner

Tags:

[print_link]

Det finns mängder med olika människotyper men en av de mer bisarra är de fanatiska Israel-älskarna. En sådan har tydligt fått sparken från Migrationsverket: Israelbloggare sparkad från Migrationsverket

Jag har träffat på de här människorna på de mest oväntade platser i världen: i Sverige, USA och Frankrike. Nu kanske någon säger att vad är det för konstigt med att människor av judisk börd älskar Israel?

Nej det är inte konstigt alls, det skulle säkert jag också göra om jag hade den rätta bakgrunden, men vad som gör de här människorna så unika är att de 1) inte har någon som helst koppling till Israel 2) för det allra mesta inte talar språket och 3) konstigast av allt, verkar vara helt och totalt ointresserade av den rika kulturen i dagens Israel.

Två bra exempel är Per Ahlmark och Cecilia Wikström från Folkpartiet, en annan som jag själv har träffat är en mycket trevlig fransk läkare i Paris som jag och min fru bodde hos några dagar för ett par år sedan.

 

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad /tags]

Läs fler inlägg om Israel

11 thoughts on “Israel som tröstnapp åt fanatiska och lätt bisarra svenskar och amerikaner

 1. Svenne

  Israel-älskarna tar sig alltid tolkningsföreträde och är inte öppna för diskussioner. De har målat in sig i ett hörn som de aldrig förefaller kunna ta sig ur. Deras fanatism är minst lika oroande som den pro-palestinska där vissa också vandrar omkring med skygglappar likt ett kreaturs. Ett tips: Frys ut båda ytterligheterna tills de fattar att de båda är ganska impopulära hos det stora flertalet världsmedborgare. Pro-judar och pro-palestinier är som pest och kolera!

 2. Föredrar Anonymitet

  Att Lennart själv saknar koppling till de palestinska territorierna och inte behärskar det arabiska språket hindrar inte honom från att ta tydligt ställning för Palestina och mot det judiska folket.

 3. Magnus Strömgren

  Lennart,

  man kan tycka vad man vill om Per Ahlmark, men jag tror faktiskt du delvis har fel.

  Bara som ett exempel har han — tillsammans med Lilian Edström — tolkat dikter av Yehuda Amichai till svenska.
  .
  .

 4. Nadia

  Bra inlägg Lennart. I min uppfattning så är det en sorts fanatism när den visar sig på det sättet som du tar upp här.

  En del hävdar att man fastnat i offer bilden. Ärligt talat så översvämmas vi ju av filmer, serier och dokumentärer om det hela tiden så påminnelsen är hela tiden aktuell. Men vi vet alla att personer som varit offer en gång är det inte hela sitt liv och inte heller innebär att man varit offer en gång att man aldrig begår brott själv.

 5. Magnus

  Eller så har man en stark känsla av vad som är rätt och fel, och tycker att Israel har en rätt att existera, något som dess grannländer har svårt att acceptera. När man sätter in sig i konflikten blir det skrämmande tydligt vilken fel bild svenskar och svenskar medier har om staten israel, och varför de måste agera som de gör. Därför tror jag att man blir så engagerad, man måste mot arbeta desinformation för det leder till antisemitism, något som varken du eller jag tycker är något bra.

 6. Kurt

  Förövrigt har ju många avd dessa personer inte heller någon judisk börd eller någon relation till judendom alls.

Comments are closed.