Politik

Turist i Kalifornien: San Franciscos historiska Haight Ashbury frodas än

Scot MacKenzie sjunger den odödliga sången om San Francisco
[print_link]

San Francisco är idag en storstad som många andra och det är inte mycket som finns kvar av den gamla Hippie-staden från 1967 och the Summer of Love i Golden Gate Park.

Men för den som letar så har San Francisco ännu inte blivit helt gentrifierad och litet av det gamla finns faktiskt fortfarande kvar, just i det historiska Haight Ashbury-distriktet där mycket av Summer of Love faktiskt utspelades.

Vad som gjorde Haight Ashbury så populärt då var att hyrorna var låga i det pittoreska, relativt billiga och underbefolkade Haight-Ashbury. Så unga amerikaner från den första efterkrigsgenerationen flyttade in och det verkade dett tag som om hippierörelsen skulle komma att förändra det traditionellt stockkonservativa USA. Nu blev det inte så, tre år tidigare hade Barry Goldwater hållet sitt betyktade tal i Cow Palace just i San Francisco som skulle bli början till en 40 år lång ärkekonservativ epok i USA:s historia som skulle sluta med en gigantisk ekonomisk kris.

Men Haight Ashbury har överlevt och sätter ännu sin prägel på San Francisco som fortsätter att vara en viktig politisk och kulturell lunga i det annars så massivt konservativa USA.

Dan White skriver i New York Times om San Franciscos berömda stadsdel Haight Ashbury In San Francisco, Where Flower Power Still Blooms

 

[tags] Silicon Valley, Kalifornien, California, San Francisco, Haight Ashbury, Santa Cruz[/tags]

Läs fler inlägg om San Francisco