Politik

Kan Julius Genachowski och FCC modernisera USA:s bredband och Internet?

[print_link]

Under Bush-åren har USA halkat alltmer efter resten av världen på bredbandsområdet.

Om den amerikanska ekonomin skall kunna återhämta sig och återfå sin forna glans så måste USA på ett eller annat sätt införa modern bredband och lösa mängder med andra frågor som faller under Federal Communication Commission, ett statligt organ som sattes upp under Franklin D. Roosevelts New Deal redan på 1930-talet.

Barack Obama har nominerat den 46:årige Julius Genachowski för att leda FCC och många hoppas nu att Genachowski kommer att ta sig an frågor som net neutrality och bättre bredband för ett USA som helt enkelt måste få ordning på sitt Internet och besläktade frågor.

 

[tags] Bredband i USA, Broadband, FCC X Internet, Julius Genachowski, Net neutrality[/tags]

Läs fler inlägg om Bredband