Politik

Janis Krums, Twitter och planet i Hudsonfloden i New York

[print_link]


Janis Krums bild från flygolyckan i Hudsonflode i New York. Klicka på bilden.

De flesta vet vid det här laget att Twitter är den nya sensationen på Web 2.0-himlen. Närhelst en katastrof stundar så finns det alltid någon mikrobloggare med en mobiltelefon, didigtalkamera (ofta i mobilen) och en koppling till Mikrobloggningssajten Twitter som bloggar från själva olycksplatsen. Det var så vi kunde följa terrorattacken i Bombay, det är så vi har kunnat följa det israeliska bombkriget i Gaza, och det var så som passageraren Mike Wilson rapporteratde från flygolyckan i Denver.

 

[tags] Silicon Valley, IT, Datorer, Twitter, Mikrobloggning, Twitpics Web 2.0, Mashups, Media, Facebook, Google, Janis Krums, Flygolyckan i New York, Hudsonfloden, Planet i Hudson [/tags]